• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
İznik Defteri
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
İznik Defteri
Sonuç yok
Tüm sonuçlar

Kanalizasyon İnşaatı ve Atıksu Arıtma Tesisinin Yer Teslimi Yapıldı

Yazar : HAYRİ ŞEN
15 Şubat 2017
Kategori Siyaset
0
Kanalizasyon İnşaatı ve Atıksu Arıtma Tesisinin Yer Teslimi Yapıldı
0
0
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

İznik'in en büyük sıkıntısı olan Kanalizasyon ve Arıtma projesi ile ilgili olarak resmi prosedürleri tamamlanması ardından İller Bankası Yetkilileri ve Yüklenici firma yetkililerinin katılımı ile yapılan toplantının ardından yer teslimi yapıldı. Önümüzdeki hafta içinde ilk kazma vurulacak.

İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, İller Bankası Bursa Bölge Müdürü Mustafa Bayram, Bölge Müdür yardımcısı Ekrem Ayte, Arıtma Kurulu Başkanı İnşaat Müh. Metin Çetintaş,  Elektrik Müh. Idır Ayyıldız, Makine Müh. Özel Dönmez, Belediye Meclis Üyeleri, İznik Belediyesi Fen İşleri Müdürü Enes Emrah Açıkgöz, İmar ve Şehircilik Müdürü Kayın Çalışkan ve yüklenici firma yetkililerin katıldığı toplantıda İller Bankası Bursa Bölge Müdürü Mustafa Bayram, İznik MBR Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon İnşaatı hakkında Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz ile Belediye Meclis üyelerine bilgi verirken, projenin 240 gün süreceğini, sur içerisindeki Kanalizasyon sisteminin sur dışında bulunan 8 adet terfi istasyonuna taşınacağını ve çalışmalarda boru içlerinin kamera ile görüntülenecek olan 60 km. uzunluğunda kanalizasyon döşeneceğini belirtti.

İller Bankası Bursa Bölge Müdürü Mustafa Bayram açıklamalarında, Kanalizasyon ve Arıtma Sistem kurulduktan sonra 1 yıl süresince İller Bankası uzmanlarının kontrolünde olacağı ve daha sonra devir gerçekleştirileceğini belirtirken yasa gereğince hibe destekli sürdürülen proje kapsamında İznik Belediye bütçesinden tek bir kuruş çıkmayacağını ve 2014'te Büyükşehir kapsamına girmesi ile de buradan BUSKİ'nin de kazançlı çıkacağını söyledi.

Bodrum ve Antalya'dan sonra Türkiye'nin en modern projesi olacağı bildirilen İznik MBR Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon İnşaatı ihalesi 28.08.2013 tarihinde 38.246.971,50 TL' ye yapılmış olup, 16.09.2013 tarihinde kesinleşirken inşaat çalışmalarını Kanık İnşaat Ltd. Şti. ve Mimaray İnş.San.Turz. ve Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığı yürütecek.

BAŞKAN ERYILMAZ;  "FOSSEPTİK KUYULARINA SON"

Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz; " İznik artık ilçeye yakışmayan Fosseptik kuyularından kurtulacak. 8 ay gibi kısa sürede bitirilecek olan proje şimdiden tüm İznik'e hayırlı olsun. Projenin başlangıcından bu günlere gelmesinde emeği ve desteği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum. Önemli olan burada İznik'in kazanması, İlçemizin temiz bir nefes alması ve İznik göl'ünün kurtulmasıdır. Vatandaşlarımızdan çalışma süreci içinde özellikle zeytin sezonunda yaşanacak sıkıntılara özverili davranarak sabırlı olmalarını istirham ediyorum" diye konuştu.

Önceki Yazı

Hayat Kurtaran En Güzel Armağan Anne Sütüdür

Sonraki Yazı

Vali Karaloğlu&#39ndan İznik Surlarına Ziyaret

Sonraki Yazı
Vali Karaloğlu&#39ndan İznik Surlarına Ziyaret

Vali Karaloğlu&#39ndan İznik Surlarına Ziyaret

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

Saman

Sıçrayan Kıvılcım Saman Balyalarını Yaktı

4 Temmuz 2022
Bebek Bisikleti

Bebek Bisikletleri İçinde 5kg. Uyuşturucu Yakalandı

1 Temmuz 2022
İznik Meslek Yüksek Okulu

İznik Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Coşkusu

30 Haziran 2022
İznik Ayasofya

“Fener Rum Patrikhanesi’yle Bağlantı Kurulmalı, İznik Ayasofya Kilisesi Açılmalı”

26 Haziran 2022
Kestel Jandarma

Jandarmadan Kestel’de Tarihi Eser Operasyonu

21 Haziran 2022
İyi Gençlik

İYİ Gençlik Zeytin Dalı Bekliyor

20 Haziran 2022
Cumhuriyet İlkokulunda Karne Heyecanı

Cumhuriyet İlkokulunda Karne Heyecanı

18 Haziran 2022
İznik Çiftçi

İznikli Çiftçilerden Tabut’lu, Kara Saban’lı Protesto

17 Haziran 2022
İznik defteri-logo

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi

 

www.İznikdefteri.com
1991 yılında kurulmuş olup,
Bir İznik Dizayn iştirakidir

  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.

Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.