• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
İznik Defteri
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
İznik Defteri
Sonuç yok
Tüm sonuçlar

Genç Girişimcinin Patent Zaferi

Yazar : HAYRİ ŞEN
15 Şubat 2017
Kategori Özel Haberler
0
Genç Girişimcinin Patent Zaferi
0
0
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

İznikli genç girişimci Murat Küçükçakır (30), Dünyaca ünlü İKEA firmasına karşı verdiği Türk Patent Enstitüsündeki patent mücadelesini kazanarak "iznikea" markasının sahibi oldu.

Murat Küçükçakır, 27.01.2012 tarihinde yeni kurduğu Çini işletmesi için "iznikea" adına marka tescil başvurusu yaptı. Türk Patent Enstitüsü'ndeki  başvuruya kısa adı IKEA olan uluslararası "INTER IKEA SYSTEMS B.V" firması itiraz edince iki yıl süren patent mücadelesine başladı.

Ünlü firmanın itiraz dilekçesinde "iznikea" marka başvurusu görsel ve işitsel olarak "IKEA" markaları ile karıştırılacak derecede benzerdir. "IKEA" markasının önüne sadece 3 harf eklemek sürati ile oluşturulmuştur. Bu nedenle "IKEA" markasının tanınmışlığı da dikkate alınarak markada yer alan "IKEA" ibaresinin ön plana çıktığı, tüketici nezdinde karıştırılma ihtimaline yol açacağı görülmektedir. Bu sebeple yapılan marka başvurusunun reddedilmesi gerekir" denildi.  

İznikli genç girişimci Murat Küçükçakır, dev firmanın yapmış olduğu itiraz dilekçesine karşılık, İznik ile ilgili tarihsel bilgilere dayanarak hazırladığı savunma dilekçesinde;

"iznikea" markasının okunuşunda vurgulanan kelime öncelikle "İznik" kelimesidir. İşletmemiz Bursa ilinin İznik ilçesinde kurulmuş Osmanlı dönemine ait geleneksel çini ve seramikleri üreten küçük bir işletmedir.
IKEA markası bünyesinde milyonlarca ürün bulundurmasına rağmen ürün grubunda İznik Çini ve Seramikleri bulunmamaktadır. Bu sebeple hiçbir ürün veya ürün grubu paralellik göstermemektedir. 
"iznikea" ismi "IKEA" ismine sadece 3 harf eklenerek elde edilmiş bir isim değil, İznik ve Nikea isimlerinin birleşimiyle ve vurgulanmasıyla oluşturulmuş bir isimdir. Bu isim Türk ve Osmanlı tarihi ile iç içe, en eski el sanatlarından biri olan ve Osmanlı İmparatorluğunun ilk başkenti olan İznik’in, eski adı Nikea ile birleşmesinden meydana gelmiş ve eski ile yeninin birleşimini sembolize eden bir marka adıdır" diyerek herhangi bir danışman firmadan yardım almadan kendi başına savunma yaptı.

İlk itiraz dilekçesinin reddedilmesi ardından IKEA firması karara ikinci kez itiraz ederken, iki yıl süren patent mücadelesi sonrasında TPE, Murat Küçükçakır'ın yaptığı savunmayı haklı bularak 05.03.2014 tarihinde "iznikea" markasının Murat Küçükçakır adına tescil işleminin devamına karar verdi.  

Murat Küçükçakır, düşüncelerini "IKEA" firmasının dünya çapında çok tanınmış olması gerçeği, bu firmanın hukuki üstünlüğe sahip olduğu anlamına gelmez. "iznikea" markası Hukukun üstünlüğüne inanarak savunmasını gerçekleştirmiş ve haklı bulunmuştur." diye konuştu.

Önceki Yazı

İznik Ovasında Don Zararı Yer Yer %100&#39e Ulaştı

Sonraki Yazı

Türk Hava Yollarından İznik&#39e Büyük Jest

Sonraki Yazı
Türk Hava Yollarından İznik&#39e Büyük Jest

Türk Hava Yollarından İznik&#39e Büyük Jest

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne Yargı Şoku

29 Kasım 2023
Ekrem İmamoğlu

İmamoğlu Çiftinden, İznik Ziyareti

20 Ekim 2023
İznik Eğitim Gönüllüleri Derneği

İlk Toplantı Ardından Dernek Oluşumu Start Aldı

17 Ekim 2023
kayın ormanı

Kayınormanı Derneği’nden 5 Haziran Açıklaması

6 Haziran 2023
İznik 2023 Seçim Sonuçları

Mahalleler Bazında İznik Seçim Sonuçları

29 Mayıs 2023
Türk Seramik

Türk Seramik Sanatçılarından Anlamlı Sergi

22 Mayıs 2023
İznik Gölü-Şantiye

Göle Sıfır, Hastaneye 25 Metre Şantiye Kuruldu. Yöneticiler Uyuyor mu?

19 Mayıs 2023
İznik Emniyet

İznik Emniyeti Göz Açtırmadı

16 Mayıs 2023
İznik defteri-logo

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi

 

www.İznikdefteri.com
1991 yılında kurulmuş olup,
Bir İznik Dizayn iştirakidir

  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.

Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.