İl sağlık müdürlüğünün 23 Kasım 2011 tarih ve 132626 sayılı yazılarında; ilçemizde hizmet vermekte olan İznik Devlet Hastanesi binasının 1999 yılı depremi öncesi yapılması sebebiyle deprem yönetmeliğine göre yapılmadığı, hastane binası için yapılan deprem güçlendirme çalışmaları neticesinde binanın depreme dayanıklı olmadığı ve binanın güçlendirme maliyetinin ise yapım maliyetini geçtiğinin tespit edildiği, yeni hastanenin başka bir arsaya yapılmasının planlandığı, bu nedenle ilçemizde sağlık hizmetlerinin kesintisiz devamlılığının sağlanabilmesi için mülkiyeti Belediyeye ait olan Mustafa Kemalpaşa Mahallesindeki iki ayrı taşınmaz üzerine 2011 yılı yatırım programında bulunan 60 yataklı Yeni İznik Devlet Hastanesinin inşaa edilebilmesi için bahse konu parsellerin Sağlık Bakanlığına tahsis edilmesi istenmesi doğrultusunda, 3 Ocak 2012 tarihinde belediye meclisinde, istenen arsalara karşılık şu an Hastane olarak kullanılan yer ile karşılıklı tahsis edilmesi konusunda karar alınmıştı.
Hastane binasının Sağlık Bakanlığında arsanın ise Mal müdürlüğünde olması ve mal müdürlüğünün bu karşılıklı tahsise olumlu bakmamasından dolayı belediye meclisi yeniden olağanüstü toplanarak, söz konusu taşınmazları herhangi bir talep olmadan Sağlık bakanlığına tahsis edilmesi konusunda Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz’a yetki verdi.
Yeni yapılacak hastane için görüşlerini aldığımız İznik Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Evren DİLEKTAŞLI, yapılacak yeni bina ile ilgili şunları konuştu.
” İznik ilçesi Mustafa Kemalpaşa Mahallesinde 16.000 m2 lik arsa üzerinde yapılması planlanan 60 yataklı hastane Sağlık Bakanlığının 2012 yatırım programına alınmış ve inşaat yapım işi TOKİ tarafından yapılacaktır.Yapılacak olan hastane binası Japonya da kullanılan teknik ile fore kazık temeller üzerinde yapılacak olup,deprem sismik izalator sistemi ile yapılacaktır.”
Dilektaşlı yaptığı açıklamada, uygulanacak İzalator sisteminin hastane bittiği zaman Türkiyede bir ilk olacağını, sistemin yapıların deprem etkilerinden korunması amacıyla geliştirilmiş bir sistem olduğunu ve amacının yapıyı etkileyen deprem yüklerinin azaltılması olduğunu belirtti.
Depreme dayanma kapasitesini arttırmak yerine, binaya gelen sismik enerjiyi binaların periyodunu uzatarak azaltma esasına dayanan depreme dayanıklı bir düzenleme sistemi olduğunu ifade eden Dilektaşlı, hastane kadrosunun şu an itibari ile en güçlü seviyede olduğunu, yeni göreve başlayan Ortopedi ve Dahiliye uzmanları ile birlikte, acil hekimleriyle kadronun güçlendiğini,Dahiliye,Genel Cerrahi,Kadın Doğum,Çocuk Hastalıkları,Nöroloji,Üroloji,Göz,Kulak Burun Boğaz,Ortopedi,Fizik Tedavi,Radyoloji ve Diş hekimleri ile tam kadro olarak hizmet verdiklerini, hekim bulunmayan Göğüs Hastalıkları branşı için ise geçici görev ile Bursa merkezden destek alındığını ifade etti.
Bu çok deneyimli ve güler yüzlü ekibin İznik halkına hizmet vermekten mutluluk duyduğunu ifade eden Başhekim Op. Dr. Evren DİLEKTAŞLI, yeni hastane yapım aşamasına girilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu tüm İznik halkı ile birlikte paylaştığını ifade etti. İznik halkının hastanesine daha çok sahip çıkmasını, desteklemesini istediklerini, yapıcı eleştiriler ve önerilere her zaman açık olduklarını belirtti.