• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
İznik Defteri
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
İznik Defteri
Sonuç yok
Tüm sonuçlar

Ortaklarımız İle Kooperatifimizin Menfaatlerini Korumak İçin Yeniden Adayız

Yazar : HAYRİ ŞEN
15 Şubat 2017
Kategori Ekonomi
0
Ortaklarımız İle  Kooperatifimizin Menfaatlerini Korumak İçin Yeniden Adayız
0
0
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

26 Haziran Perşembe günü olağanüstü genel kurula gidecek olan İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nde seçim startı önceki akşam Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet  Asa ve İznik  Kooperatif Başkanı Ergün Sürücü  tarafından verildi. 
Bir önceki  yönetim dönemlerinde olduğu gibi kurumu bilinçsiz  alım politikalarıyla zarara uğratmadıklarını, siyasi spekülasyonlarla kamuoyu gündemine gelmediklerini, aksine birliğin mali tablolarında büyüme ile satış ve ihracat rekorlarına imza attıklarını söyleyen Başkan Asa seçimlerde yeniden aday olduklarını açıkladı. Asa “Ortaklarımız  ile kooperatiflerin menfaatlerini korumak ve daha iyi şartlarda temsil etmek,daha güçlü bir İznik kooperatifi oluşturmak  için ekibimizle yeniden adayız” dedi.

TOPLANTIYA KATILIM YÜKSEKTİ

İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ergün Sürücü ve yönetim kurulunca genel kurul öncesi   İznik Belediye Düğün Salonu’nda kooperatif ortaklarına yönelik  düzenlenen toplantıya katılım bir hayli yüksekti.  İznik Belediye Başkanı Osman Sargın olmak üzere, Eski belde belediye başkanları Ali Çil, Ali Bulut, Şakir Yıldız, Ziraat Odası Başkanı Vahit Mutlu ve yönetimi, Ziraat Odası Meclis Başkanı Adnan Ateş, Esnaf Kredi Kefalet  Başkanı ve Şoförler Odası Başkanı  Recep Uslu, Ova Köyleri Sulama  Birlik Başkanı  Hasan Aydemir, Merkez Sulama Birlik Başkanı  İsmail Şen, Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Hasan Zengin, Batum  Dernek Başkanı Mahmut Tuna, Bal-Göç Başkanı Serkan Acar, Ömerli Köyü Tarım Kalkınma Kooperatif Başkanı Mustafa Aydemir, Orhaniye Köyü Tarım Kalkınma Kooperatif Başkanı Beşir  Dalgıç, Mustafalı Köyü Tarım Kalkınma  Kooperatif  Başkanı Semih Uğur, 47 muhtar, 55 birlik temsilcisi ile STK başkan ve yardımcıları, siyasi parti temsilcileri katıldı. Toplantıda Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve  yönetim kurulu üyeleri   de  hazır bulundu.

Katılımcıların büyük ilgi ile dinlediği ve geç saatlere kadar süren toplantıya Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa’nın  konuşması damga vurdu. Başkan Asa ‘nın  Birlik ve kooperatifin dünü ile bugününü kıyasladığı geniş çaplı konuşması ve konuşmasının sonunda “Ekibimle yeniden adayız” açıklaması katılımcılardan büyük  destek  alırken, 26 Haziran Perşembe günü  yapılacak olan genel kurulun seçim startının da verilmesi olarak algılandı.

ZARAR EDER DURUMDAN KARLILIĞA GEÇTİK

Göreve geldiği 2010 yılı öncesi ile sonrasındaki kampanya dönemlerine ait alım ve satım rakamlarıyla ilgili bilgiler vererek konuşmasına başlayan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa kurumu sürekli kar eden, zarar etmeyen birlik haline getirdiklerini söyledi:

Başkan Asa”Birliğimiz 2011 yılında  7.8 milyon TL, 2012 yılında  17 milyon TL, 2013 yılında   30 milyon TL ve bu yılın ilk 5 ayında  21.5 milyon TL kar elde etti. Ürün alım miktarlarımızı ortalama  30 bin ton seviyelerinden  45 bin ton seviyelerine çıkardık. Satışlarımızı da  ortalama 23 bin tonlardan  2013 yılı itibariyle  32 bin ton seviyelerine yükselttik.” dedi.

İhracat rakamlarında da  artış sağlandığına dikkat çeken Başkan Asa konuşmasını şöyle sürdürdü: “Zeytin ve zeytinyağı sektöründe  2yıl  üst üste  ihracat şampiyonu olduk.Bizden önce ortalama 3 bin 500 ton seviyelerinde olan ihracatı 2013 yılı itibariyle 5 bin 400 tona , 13 milyon dolar döviz girdisini de  25 milyon dolara çıkardık.Daha önceki yıllarda uygulanan ve  2010 yılına kadar 6 yılda 11.5 milyon zarar eden Avrupa’daki tek distribütörlük sistemini kaldırarak yerine 16 bayi temsilcisi getirdik.  Yeni uygulama ile 1 Ocak 2013 ile 1 Ocak 2014 tarihleri arasında  6.5 milyon  TL  karlılık elde ettik.”

İZNİK’E 5 MİLYON TL YATIRIM

İznik Zeytin ve Tarım Satış Kooperatifine kendi başkanlığı döneminde 5milyon TL’lik yatırım yapıldığını da anlatan Başkan Asa”3 bin 800 ton yeni depo inşaatı ile kooperatifimize yakışan yeni nodern bina ve düğün salonunu  kazandırdık. Hiç bir üreticimizi ve ortağımızı mağdur etmedik. İznik Zeytin Kooperatif havuzlarında 1 kg bile  ürün bozmadık.Eski dönemlerde olduğu gibi ortaklarımızı kuyruklarda bekletmedik” diye konuştu.

SEÇİMLERE MÜDAHALE ETMEK İSTEYENLER VAR

Kooperatif seçimlerine  dışarıdan bazı kişilerin müdahale etmek istediğini ancak , İznik  kooperatifinin hiçbir zaman kimsenin payandası olamayacağını söyleyen Başkan Asa konuşmasını şöyle tamamladı: “İznik Kooperatifinin kuruluşundan bugüne 40 yılda  İznik Kooperatif temsilcisi  Birlik Yönetim Kurulu Başkanı olmuştur. Ben de sizin içinizden biri olarak Birlik Başkanı oldum. Görev yaptığımız süre içinde ben ve arkadaşlarım hakkında  bir leke kadar şaibe oluşmamıştır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi kuruma zarar ettirmedik, bilinçsiz alım politikalarıyla kurumu batırmadık. Her şeyden önemlisi çalmadık, çaldırmadık. Kimsenin adamı olmadık, sadece ortağımızın adamı olduk. Şimdi duyuyoruz ki bu kazanılan büyüme ivmesinden  dışarıdan rahatsız olanlar var, İznik Kooperatifi  hiçbir zaman kimsenin payandası olmamıştır,olmayacaktır. Göreve gelirken başımız dik ,alnımız ak  ortaklarımızın menfaatleri için sizlerden destek istemiştik.Aynı duygu ve düşüncelerle sizleri daha iyi şartlarda  temsil etmek üzere daha güçlü bir İznik Kooperatifi için ekibimizle yeniden aday olduğumuzu değerli kamuoyuna ve ortaklarımıza bildirmek isterim”.

Önceki Yazı

Tarlasında Ölü Bulundu

Sonraki Yazı

İznik Liseliler 60.Yılında Bir Araya Geldi

Sonraki Yazı
İznik Liseliler 60.Yılında Bir Araya Geldi

İznik Liseliler 60.Yılında Bir Araya Geldi

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

İznik Ultra

Türkiye’nin En Büyük Maratonu ‘İznik Ultra’ Start Aldı

21 Mayıs 2022
Pithiviers Dostluk Derneği

Pithiviers ile İznik Kardeşliği Pekiştirildi

19 Mayıs 2022
Armutlu

Armutlu’da Çifte İnfaz

17 Mayıs 2022
4’üncü Dünya Göçebe Oyunları

4. Dünya Göçebe Oyunlarında İznik İçin Geri Sayım

15 Mayıs 2022
Gemlik

Gemlik’te Silahlar Konuştu

13 Mayıs 2022
Zafer Plaza

Zafer Plaza AVM’den; “Can ve Mal Güvenliği” Önceliğimiz

12 Mayıs 2022
İyi Parti

İYİ Parti’den Belediye Meclisine Soru Önergesi

10 Mayıs 2022
Bursa Otoyolu

Bursa Otoyolunda Can Pazarı. 1 Ölü 6 Yaralı

6 Mayıs 2022
İznik defteri-logo

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi
  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.

Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.