• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
İznik Defteri
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
İznik Defteri
Sonuç yok
Tüm sonuçlar

Murat Taş; “Paydaşlarımız İle Birlikte Yürüyeceğiz”

Yazar : HAYRİ ŞEN
28 Ocak 2019
Kategori Kültür Sanat, Manşet
0
Murat Taş; “Paydaşlarımız İle Birlikte Yürüyeceğiz”

iznik unesco

0
0
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

İznik UNESCO dünya mirası adaylık çalışmaları kapsamında İznik Kent Konseyi tarafından düzenlenen bilgilendirilme toplantısında birlik ve beraberliğe vurgu yapılırken İznik’in Unesco yolculuğunda paydaşlığın önemine dikkat çekildi.

İznik Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kaymakamlık Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen İznik’in UNESCO adaylığı bilgilendirme toplantısında İznikli vatandaşlar İznik’in Unesco yolculuğu hakkında bilgi sahibi oldular.
İznik’in Unesco yolculuğunda İznikli vatandaşlara büyük bir sorumluluk düştüğüne vurgu yapılan toplantıda açıklamalarda bulunan UNESCO İznik Alan Başkanı Prof.Dr. Murat Taş “İznik günümüzde aynı adı taşıyan gölün kıyısında, sucul ve karasal habitatlar barındıran verimli topraklarda kurulmuş, Helenistik dönemden itibaren birçok medeniyetin buluşmasına ve etkileşimine tanıklık eden bir kenttir. Bununla birlikte Helen-Roma dönemleri ile başkentliğini yaptığı Bizans, Selçuklu dönemleri ile erken Osmanlı dönemlerine ait mimari anıtları ve arkeolojik alanları ile tarihe tanıklık etmeye devam eden, çok katmanlı bir entelektüel yaşama katkısıyla dünya tarihi bakımından önem taşımaktadır. Roma imparatorluk kültünün oluşumu, Hristiyanlık dininin teolojik ve politik yapısını şekillendiren birinci ve yedinci ekümenik konsüller, Osmanlı İslam eğitim geleneğini biçimlendiren medrese anlayışı ve tasavvufi yaşam kültürü ile bugün hala etkisi devam eden birçok tarihi olaya tanıklık eden bir dünya kenti olarak 15 nisan 2014 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önerisi ile UNESCO Dünya Mirası geçici listesine alınmıştır.

UNESCO YOLCULUĞUNDA PAYDAŞLARIMIZA ÖNEM VERİYORUZ

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan işbirliği protokolü ile İznik Alan Başkanlığı kurulmuştur. Buradaki uzmanlarla birlikte İznik Alan Başkanlığı, İznik’in UNESCO Dünya Mirasına adaylık çalışmalarını yürütmektedir. Unesco dünya mirası adaylık çalışmaları, adaylık dosyası ve alanın yönetim planının hazırlanması olmak üzere iki ana başlık üzerinden yürütülmektedir. Bu başlıklar altında İznik’in üstün evrensel değerinin tanımlanması ve yönetim alanı sınırlarının belirlenmesi çalışmaları öncelikle yürütülmektedir. bu amaçla, doğrudan İznik hakkında bilimsel çalışmaları bulunan arkeoloji, sanat tarihi, mimar, dinler tarihi, tarih, çini alanlarındaki uzmanlardan oluşan bir uzmanlar grubu ile yaklaşık iki yıldır bilimsel çalışmalar yürütülmektedir. Bu bilimsel çalışmalara katkı sağlamak amacı ile İznik’teki tüm kamu kurum temsilcileri, sivil toplum temsilcileri, meslek odası temsilcileri, farklı üniversitelerden araştırmacı ve uzmanlar ile İznik’te yaşayan halk ile birlikte önce bilgilendirme toplantıları, sonrasında tüm paydaşların katılacağı koordinasyon toplantıları ve daha sonra da stratejik arama toplantıları yapılması planlanmaktadır. Bugünkü bilgilendirme toplantısı da bu planlanan çalışmaların önemli bir aşamasını oluşturmaktadır. Sürece katkı sağlayacak tüm paydaşların bilgi sahibi olması sağlanıp, görüşleri alınarak yapılmakta olan çalışmalar geliştirilecektir. İznik alan başkanlığı koordinasyonu ile tüm paydaşların katkılarıyla hazırlanacak adaylık dosyası ve yönetim planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na iletilerek İznik’in UNESCO Dünya Mirasına adaylık başvurusu yapılması sağlanacaktır. Bu çalışmaların başlatılmasını sağlayan ve yürütülmesine destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına, bize ev sahipliği yapan İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediyesine, katkı sağlayan ve destek veren tüm paydaşlarımıza, uzmanlarımıza, alan başkanlığı ekibime ve İzniklilere teşekkür ederim” dedi.

Etiketler: iznik alan başkanlığıİznik Kaymakamlığıiznik*unescomurat taşunesco
Önceki Yazı

Dükkancı; Bizim Partimiz İle İlgisi Yoktur

Sonraki Yazı

İznik Spor, Kağan Mehmet Usta ile Nostalji Yaşadı

Sonraki Yazı
İznik Spor, Kağan Mehmet Usta ile Nostalji Yaşadı

İznik Spor, Kağan Mehmet Usta ile Nostalji Yaşadı

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

Mavi Bayrak-İznik

Bölgenin İlk Mavi Bayrağı İznik’te Dalgalanacak

5 Ağustos 2022
Hint Keneviri

Orhaniye Mahallesinde Kenevir Operasyonu

3 Ağustos 2022
Orhangazi Araç

Otomobil İçinde Yanarak Can Verdi

3 Ağustos 2022
Roma Tiyatrosu

40 Yıllın Sonunda, Roma Tiyatrosu Ziyarete Açılacak

2 Ağustos 2022
İznik Kepçe

Freni Boşalan Kepçenin Altında Hayatını Kaybetti

29 Temmuz 2022
Orhan Bağışı

Organları 3 Kişiye Umut Oldu

22 Temmuz 2022
Elbeyli Traktör

13 Yaşında Traktör Altında Can Verdi

22 Temmuz 2022
İznik Otomobil

Yanan Otomobilini, Canını Hiçe Sayarak Durdurdu

21 Temmuz 2022
İznik defteri-logo

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi

 

www.İznikdefteri.com
1991 yılında kurulmuş olup,
Bir İznik Dizayn iştirakidir

  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.

Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.