• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
İznik Defteri
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
İznik Defteri
Sonuç yok
Tüm sonuçlar

Marmarabirlik’ten Üretime Destek Projesi

Marmarabirlik ağaç bakımı ve budama işçiliği için üretici ortaklara uygun koşullarda nakdi kredi desteği veriyor.

Yazar : HAYRİ ŞEN
25 Nisan 2022
Kategori Ekonomi
0
Budama Desteği

Budama Desteği

0
0
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

Zeytin üreticisinin sigortası Marmarabirlik, ortaklarına can suyu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde üreticilere akaryakıt desteğine başlayan Marmarabirlik, yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Vakıfbank ile yapılan protokol kapsamında ağaç bakımı ve budama işçiliği için üretici ortaklara uygun koşullarda nakdi kredi desteği verilecek.

Başta iklim değişikliği, Pandemi ve diğer farklı nedenlerden dolayı dünyada tarım ürünlerine olan talep her geçen gün artmaktadır. Sektörün karşı karşıya kaldığı problemleri iyi analiz eden ve problemlerin çözümüne yönelik önemli adımlar atan Marmarabirlik, ortaklarına destek olmaya devam ediyor. Ağaç bakımı ve budama işçiliği için üretici ortaklara uygun koşullarda nakdi kredi desteği verilmesiyle ilgili olarak Marmarabirlik, Vakıfbank ile iş birliğine gitti. İki kurum arasında yapılan imza törenine, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Genel Müdür İsmail Acar, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ertaş, Muhasebe Müdürü İlhan Bayram, Vakıfbank Bursa Ticari Şube Müdürü Necmettin Şimşek, Marmara Bölge Satış ve Pazarlama Müdürü Gökhan Bal, Tarım Bankacılığı Pazarlama ve Satış Koordinasyon Müdürü Volkan Yeniyurt katıldı.

Budama Desteği Üreticiye Can Suyu Olacak

Dünya genelinde üretim maliyetlerin arttığına dikkat çeken Hidamet Asa, önümüzdeki yıllar gıdanın en güçlü silah olacağını bu sebeple üretimde devamlılığın sağlanması için gerekeni yapacaklarını ifade etti. Ülkemizin stratejik gıda ürünleri arasında bulunan zeytinin önemine vurgu yapan Asa, Üreticinin yeni sezon hazırlıklarına başladığı bugünlerde organik ve organomineral gübre başta olmak üzere, zirai ilaç, akaryakıt desteği ile birlikte budama ve diğer masraflarını karşılayabilmesi için üreticiye kredi desteği verileceğini bildirdi.

Üretim maliyetlerinde yaşanan artışa vurgu yapan Başkan Asa, “Son yıllarda zeytin üretiminin işçilik maliyetlerinde önemli ölçüde artış yaşanmıştır. Amacımız üretimde devamlılığı sağlamak ve üreticimizin yükünü hafifletmektir” dedi.

Vakıfbank ile yapılan anlaşma kapsamında, kredibilitesi uygun ortakların 3 yıllık ürün teslimat ortalamasına göre kredi kullanabileceğini belirten Hidamet Asa, kullandırılacak kredi hakkında şunları söyledi:
“0 – 500 kg 3.000 TL,
501 – 1.000 kg 5.000 TL,
1001-2.000 kg 7.500 TL,
2.001-3.000 kg 10.000 TL,
3.001- 4.000 kg 15.000 TL,
4.001-5.000 kg 20.000 TL,
5.000 kg ve üzeri olan ortaklara da 25.000 TL kredi desteği verilecektir. Verilecek olan nakdi kredi üreticiye ve üretime can suyu olacaktır.”

Destek kredisinin uygun koşullarda olduğunu belirten Asa, “Alınan teklifler doğrultusunda faiz oranı ve masraflar değerlendirildiğinde, bir kamu bankası olan Vakıflar Bankası en uygun teklifi vermiştir. Bu zor dönemde üreticinin ve üretimin yanında olan Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü’ne verdikleri destekten dolayı 30 bin zeytin üreticisi ortağımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Yıllık %14,75 faiz oranı üzerinden verilecek olan kredinin kullanma işlemleri 21.04.2022 tarihinde kooperatif merkezleri ile Vakıfbank şubelerinde başladığını belirten Asa “Kefil olmadan, temlik karşılığında verilecek bu krediden ortaklarımızın faydalanabilmesi için önce kooperatif merkezlerine gelmeleri ve verilecek olan ortalama teslimat yazısıyla işlemlerini başlatmaları gerekir. Bu şartları yerine getiren ortaklarımız aynı gün kredi kullanabileceklerdir” diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler: MarmarabirlikMarmarabirlik İznik Zeytin Tarım Satış KooperatifiMarmarabirlik Yönetim Kurulu BaşkanıVakıfbank
Önceki Yazı

Onkoloji Tedavisi Gören Çocuklara 23 Nisan Sürprizi

Sonraki Yazı

Zeytinliklerin Katledilmesine Danıştay Engeli

Sonraki Yazı
Zeytinlik Kıyımı

Zeytinliklerin Katledilmesine Danıştay Engeli

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

Kaynarca-Hisardere

Aynı Günde İki Farkı Kaza’da 1 Kişi Hayatını Kaybetti

23 Mayıs 2022
İznik Ultra

Türkiye’nin En Büyük Maratonu ‘İznik Ultra’ Start Aldı

21 Mayıs 2022
Pithiviers Dostluk Derneği

Pithiviers ile İznik Kardeşliği Pekiştirildi

19 Mayıs 2022
Armutlu

Armutlu’da Çifte İnfaz

17 Mayıs 2022
4’üncü Dünya Göçebe Oyunları

4. Dünya Göçebe Oyunlarında İznik İçin Geri Sayım

15 Mayıs 2022
Gemlik

Gemlik’te Silahlar Konuştu

13 Mayıs 2022
Zafer Plaza

Zafer Plaza AVM’den; “Can ve Mal Güvenliği” Önceliğimiz

12 Mayıs 2022
İyi Parti

İYİ Parti’den Belediye Meclisine Soru Önergesi

10 Mayıs 2022
İznik defteri-logo

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi
  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.

Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.