• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlginç Haberler
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
İznik Defteri
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlginç Haberler
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlginç Haberler
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
No Result
View All Result
İznik Defteri
No Result
View All Result
Anasayfa Ekonomi

Marmarabirlik’te 2020 Yılı Güncellemesi

Marmarabirlik’e bağlı kooperatiflerde ortaklık bilgileri güncellenecek

Yazar : HAYRİ ŞEN
15 Ağustos 2020
Kategori Ekonomi
0
İznik Marmarabirlik

İznik Marmarabirlik

0
177
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

Marmarabirlik’e bağlı kooperatiflerde ortaklık bilgileri güncellenecek. 4572 Sayılı kanun ve 2014 yılında yapılan ana sözleşme değişiklikleri ile 2020 yılında gerçekleştirilecek ortaklık güncellemelerinin bu yıl sonuna kadar tamamlanması planlanmakta.

Marmarabirlik’e bağlı kooperatiflerde ortaklık bilgileri güncellemesi ile kayıtlı ortakların sahip oldukları arazilerde zeytin üretimi yapılıp yapılmadığına dair bilgiler güncel haliyle kayıt altına alınacak. Yapılan toplantıya Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri, Kooperatif Başkan ve Müdürleri katıldı.

Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa yaptığı açıklamada şunları söyledi:“ Ortaklarımıza kolaylık sağlamak amacıyla, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında üreticilerin üzerine kayıtlı bulunan arazilerin tapularına ilişkin bilgiler sistemden görüntülenebilecek ve çıktı olarak alınabilecek. Ortakların tapu kayıtları sorgulandığında üzerine kayıtlı “zeytinlik” yazan parsellerin olması durumunda, tapu kaydıyla ilgili  hiçbir belge istenmeyecektir. Ayrıca tapu kütüğünde tarla ya da başka bir ürün yazan parsellerde zeytin üretimi yapılıyorsa, uydu görüntüleri alınmak koşulu ile ortaklara kolaylık sağlanmış olacaktır. Üzerine kayıtlı tapu ibraz edemeyen ortaklarımızdan ise güncel haliyle kira sözleşmesi ve çiftçi belgesi talep edilecek.”

Marmarabirlik’te Ve Ortaklar İçin Yeni Bir Dönem Başlayacak

Birlik olarak yapılacak çalışma ile çok daha verimli ve hızlı bir iletişim sağlanacağını belirten Başkan Asa, “2014 yılında Bakanlıkça değiştirilen Tarım Satış Kooperatifi Ana sözleşmesinin Ortaklık Şartları başlıklı 14.maddesinin d bendi “Kooperatife ortaklık şartlarının mevcudiyeti, sonu sıfır ile biten yıllarda denetlenir” hükmü gereğince, kooperatiflerimiz tarafından ortaklık şartlarının mevcudiyeti araştırılarak, ortaklık bilgileri güncellenecektir. Yapılacak güncelleme ile birlikte hayata geçirmeye hazırlandığımız “ortak kart” ve  “mobil uygulama” projelerinin entegrasyonu sağlanacak ve Birliğin dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda Birlik ve ortaklar için yeni bir dönem başlamış olacaktır” dedi.

Ortaklık güncellemesinin doğru rekolte beyan alımına büyük katkı sağlayacağını belirten Asa, sözlerini şöyle tamamladı: “Marmarabirlik olarak buradaki amacımız, uzun yıllar önce ortak olan üreticilerimizin bilgileri güncellemektir. Bu sayede; ortaklarımızın yapmış olduğu üretim miktarı ortaya çıkmış olacak, gerçeğe yakın rekolte beyan alımı yapılacak ve Marmarabirlik’in doğru bir ürün alım planı yapmasına büyük katkı sağlanmış olacaktır. Birliğe bağlı kooperatif ortaklarının bilgi güncellemeleri, kooperatifler tarafından duyurulacak program dâhilinde gerçekleştirilecek olup, yapılacak işlemlerin 2020 yılı içerisinde tamamlanması öngörülmektedir.”

Etiketler: Hidamet Asaiznik marmarabirlikMarmarabirlikMarmarabirlik İznik Zeytin Tarım Satış KooperatifiMarmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa
Önceki Yazı

İznik Emniyet Müdürlüğünde Görev Değişimi

Sonraki Yazı

İznik Gölü’nde 60 Dönüm Sazlık Alan Yok Oldu

HAYRİ ŞEN

Sonraki Yazı
Çakırca Köyü

İznik Gölü'nde 60 Dönüm Sazlık Alan Yok Oldu

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

Kirazlıyayla

BTO Çevre Ödülü Kirazlıyayla Köylülerine Verildi

26 Şubat 2021
Söğüt Kökü

Su Borusundan Çıkan 25 Mt.’lik Kök Şaşkınlık Yarattı

14 Şubat 2021
Arılar-iznik

Sazlık Yangınında Arı Paniği Yaşandı

8 Şubat 2021
İznik Arkeoloji Müzesi

İznik Arkeoloji Müzesi’nin Kurulacağı Alandaki Eser Yosun Kapladı

6 Şubat 2021
Özel gereksinimli öğrenciler

7’si Özel Gereksinimli Öğrenci, 5 Veli Ölümden Döndü

4 Şubat 2021
İznik Defteri

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Bizi Takip Edin

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • İlginç Haberler
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi
  • Video Galeri
    • İznik Haber Videoları
    • İznik Tanıtım Videoları
  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI
  • İLETİŞİM

© 2020 İznik Defteri Tüm Hakkı Saklıdır.

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlginç Haberler
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri

© 2020 İznik Defteri Tüm Hakkı Saklıdır.