• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
İznik Defteri
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
İznik Defteri
Sonuç yok
Tüm sonuçlar

Lost&#39a Yerli Rakip, Göl

Yazar : HAYRİ ŞEN
15 Şubat 2017
Kategori Kültür Sanat
0
Lost&#39a Yerli Rakip, Göl
0
0
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

Dünyada büyük ilgi uyandıran Amerikan yapımı “LOST” dizisinin Türk versiyonu izleyicisi ile buluşmak için gün sayıyor. TRT ekranlarından izleyici ile buluşacak olan yerli yapım izleyiciler tarafından da merakla bekleniyor. Ankaralı yönetmenler Enver Özüstün ile Bengli Aslan´ın fikriyle hayata geçirilen yerli LOST´un ismi ise ´Göl´. 60 kişilik gönüllü bir grup tarafından 6 ay süren çekimlerin ardından 13 bölümlük demosu hazırlanan “Göl”ün dizisi yakın zamanda TRT televizyonlarından ekrana gelecek

SIRLAR SUALTINDA ÇÖZÜLECEK

Göl dizisinin konusu da Lost´daki gibi orman ve su kenarlarında geçiyor. Lost için kurulduğu kadar dev bir plato olmasa da yerli Lost için de İznik gölünün kıyısına bilgisayar ortamında bir sualtı kenti oluşturulmuş. Dizinin konusu ise, Göl´ün altında olduğuna inanılan sualtı kentinin içinde yer alan ve herkesin ulaşmaya çalıştığı İznik´in simgesi olan çinilerden birinde rastlanan ölümsüzlük madeni. Elbette bu madeni ele geçirmeye çalışan ve bir takım kişiler ve bunun sonucunda oluşan doğaüstü olaylar nedeniyle kasabaya, Belediye Başkanı tarafından kasabaya olayı araştırmak için davet edilen bir araştırma ekibin etrafında dönen ve her bir bölümde ortaya çıkan sırlarla ve yaşanan olaylarla gittikçe tırmanan olaylar zinciri.

“Gerçek bazen hiç de göründüğü gibi değildir” diyor filmin yönetmeni Enver Özüstün ve ekliyor “sadece filmlerde değil gerçek hayatta da; işte biz bu düşünce etrafında baştan sona her bölümde merak ve heyecanla izlenecek içinde sadece macera, aşk ve gerilim değil felsefi ve tarihsel dayanağı olan bir film yapmaya çalıştık.” Gemlik´teki su altı çekimleri ile başlayan Göl´ün çekim serüveni, Bursa İznik, Ankara Kızılırmak ve son olarak Bolu Topuklu vadisinde gerçekleştirilen çekimlerle tamamlanmış. 3D animasyonlar kullanılan filmde zor bir teknik olan gerçek sesli çekim gerçekleştirilmiş.

OYUNCULAR ÜCRET ALMIYOR

30 genç oyuncunun yer aldığı dizinin oyuncuları yapımdan hiçbir ücret almazken, tamamen gönüllü girişimlerle çekilen dizinin maliyeti ünlü Amerikan dizisinin yanında oldukça mütevazı kalıyor. Lost´un yalnızca Amerikan ABC kanalında 2004 yılında yayınlanan ilk bölümü 5 milyon dolara malolurken, GÖL dizisinin 13 bölümlük demo çekimleri gönüllü yatırımlarla 50 bin YTL´ye kadar düşürülmüş. Dizinin yönetmenleri oyuncu ücretleri, konaklama, ulaşım, gıda masraflarının ücretsiz sağlanması ve sadece teknik materyale harcama yapılması ile yaklaşık 250 bin YTL´lik değeri olan yapımın bu mütevazi bütçe ile tamamlandığını anlatıyor. Dizi ekibi, dizinin yayına gireceği günü iple çekerken, izleyiciler de TRT ekranlarından izleyici ile buluşacak olan “GÖL” dizisini şimdiden merakla bekliyor.

Önceki Yazı

Şehitler Parkına Elektrik Direği

Sonraki Yazı

Karabük Üniversitesinden İznik Turu

Sonraki Yazı
Karabük Üniversitesinden İznik Turu

Karabük Üniversitesinden İznik Turu

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

Orhangazi Özel Harekat

Ailesinden 4 Kişiyi Katletti

27 Ocak 2023
Gübre İçinde Ceset

Kan Donduran Olay, Gübre İçinde Ceset Bulundu

25 Ocak 2023
Kayıp Şahıs

Göldeki 2 Kayıp Şahıs, 3 Saat Sonra Bulundu

20 Ocak 2023
İznik Kredi Kooperatifi

Recep Uslu 4.Kez Başkan Seçildi

19 Ocak 2023
Gemlik Dolandırıcılık

1 Dolandırıcılık Dosyası, 110 Vakayı Çözdü

18 Ocak 2023
Borusan İlkokulu

Türkiye’de Ve Bursa’da Bir İlk: Borusan İlkokulu

17 Ocak 2023
Marmarabirlik Kredi

Marmarabirlik’ten 538 Milyon TL Kredi Tahsisatı

14 Ocak 2023
Silahlı Saldırı - Hüseyin Zümrüt

14 Yıl Sonra Yine Silahlar Konuştu

13 Ocak 2023
İznik defteri-logo

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi

 

www.İznikdefteri.com
1991 yılında kurulmuş olup,
Bir İznik Dizayn iştirakidir

  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.

Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.