• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlginç Haberler
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
İznik Defteri
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlginç Haberler
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlginç Haberler
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
No Result
View All Result
İznik Defteri
No Result
View All Result
Anasayfa Kültür Sanat

Kurtuluşunun 91.Yılı Törenlerle Kutlandı

Yazar : HAYRİ ŞEN
15 Şubat 2017
Kategori Kültür Sanat
0
0
4
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

İznik kurtuluşunun 91. Yılı kutlamaları sabah saat 9.00 da Atatürk büstüne çelenk koyulması ile başlayıp daha sonra Kaymakamlık binasında kutlamalar ile devam edildi. 
Protokol yanında resmi kurum ve kuruluş yetkililerinin katıldığı törenlerde gazilerin yoğunluğu dikkat çekti.

İznik kaymakamı Nurettin Kakillioğlunun Kutlamaları kabulü ardından Eski Hükümet binası önündeki törenlerde öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından günün anlam ve önemini konu alan konuşması ile İznik belediye Başkanı Kadri Eryılmaz yaptığı konuşmada;

“Bugün, Vatan uğruna ömürlerini ve canlarını veren aziz şehitlerimizi, vefanın, sadakatin, millet sevgisinin muhterem temsilcileri olan gazilerimizi bir kez daha minnetle anmak için toplanmış bulunmaktayız.
Sevgili İznik’liler;
Aziz Milletimiz, içinde bulunduğu dönemin tüm olumsuz koşullarına rağmen sahip olduğu manevi güç ve bağımsızlık inancıyla, eşine az rastlanır bir kahramanlık örneği sergileyerek özgürlüğüne kavuşmuştur. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yapılan Ulusal Kurtuluş Savaşı sonunda, ilçemizde de kanla, gözyaşıyla yaşanan bir tarih sayfası kapanmış ve Ülkemizin aydınlık geleceği için elzem olan İstiklal ve Hürriyet yolu açılmıştır.Yokluklar içerisinde savaşan asil ecdadımız, önce milletimizi tek çatı, tek ülkü, tek bayrak altına toplamış, sonrada eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmıştır. Bu destan, var oluşunu hürriyetine adamış bir milletin ve onun aziz kahramanlarının başarısıdır.

Saygıdeğer Hemşerilerim;

Sınır bekleyen, nöbet tutan  Mehmedimin, doktorumun, öğretmenimin, hiçbir suçu olmayan vatandaşlarımızın canına kast edip, bizleri yasa boğmak isteyenler, kalleşçe planlarını kendi emelleri doğrultusunda kullanmak isteyenler elbette olacaktır.

Vicdanı olmayan, duyguları körelmiş ve insaniyet namına benliğini yitirmiş olanlar çok iyi bilmelidir ki, ne bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü,  ne de bu birlik ve bütünlüğün sembolü olan şanlı Türk bayrağı asla sahipsiz değildir. Yüce Türk insanı, vatanı için gözünü kırpmadan canını seve seve feda etmeyi kendisine şan bilir, şeref bilir. Bizim Milletimiz vatanına sahip çıkmayı boynuna borç bilir. Bizler, Aziz ve kahraman ordumuz başta olmak üzere, yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, çocuğuyla, tek yürek ve güçlü bir milletiz. Ne bugün nede gelecekte, hiçbir güç bağrımızdaki iman ve bağımsızlık aşkını sindiremez ve sindiremeyecektir.Dost  ve Düşman herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, Bizim bir bayrağımız, bir vatanımız ve bir idealimiz vardır. O idealin adı özgür, güçlü, tam bağımsız büyük Türkiye idealidir.

Değerli Hemşerilerim;

Bu duygu ve temenniler ile konuşmama son verirken, İznik’ imizin kurtuluş gününü kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canları ile ödeyen aziz şehitlerimizi, cesaret timsali muhterem gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarken, tüm Hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

Başkan Eryılmaz’ın konuşması ardından öğrenciler tarafından çeşitli yörelere ait folklor gösterileri sunuldu. Törenlerde en fazla ilgiyi Yenişehir Belediyesi Mehter Takımı gördü. Pek çok İznikli Mehter takımı ile birlikte fotoğraf çektirmek için birbirleri ile yarıştı.
Yapılan geçit töreni ardından çeşitli esnaflara ait araçların geçişi ardından törenler sona erdi.











Önceki Yazı

İznik’e Hava Ambulansı İçin Helikopter Pisti Yapılıyor

Sonraki Yazı

Kurtuluşunun 91.Yılı Törenlerle Kutlandı

HAYRİ ŞEN

Sonraki Yazı

Kurtuluşunun 91.Yılı Törenlerle Kutlandı

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

İznik Gölü

İznik Gölünde Sevindiren Gelişme

12 Nisan 2021
Zeyder

Zeyder’in Yeni Başkanı Solaksubaşı

9 Nisan 2021
Zimmetine

Zimmetine 219 bin TL Geçirdiği İddiasıyla Tutuklandı

6 Nisan 2021
İmam-İznik

Cami Hırsızı, İmam Sayesinde Yalanlandı

29 Mart 2021
İznik İyi Parti

İyi Parti İznik İlçe Başkanlığından Basın Açıklaması

2 Nisan 2021
İznik Defteri

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Bizi Takip Edin

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • İlginç Haberler
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi
  • Video Galeri
    • İznik Haber Videoları
    • İznik Tanıtım Videoları
  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI
  • İLETİŞİM

© 2020 İznik Defteri Tüm Hakkı Saklıdır.

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlginç Haberler
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri

© 2020 İznik Defteri Tüm Hakkı Saklıdır.