• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
İznik Defteri
Advertisement
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
İznik Defteri
Sonuç yok
Tüm sonuçlar

Karayalçın, &#39On Dört Yıllık Beceriksizlik Yaşıyoruz&#39

Yazar : HAYRİ ŞEN
15 Şubat 2017
Kategori Siyaset
0
Karayalçın, &#39On Dört Yıllık Beceriksizlik Yaşıyoruz&#39
0
0
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı’nın düzenlediği Salı söyleşilerine katılmak üzere Bursa’ya gelen Dışişleri eski Bakanı Murat Karayalçın, Bursa il başkanı Şadi Özdemir ile birlikte bugün CHP İznik ilçe başkalığını ziyaret etti.

CHP İznik ilçe başkanı Ayan Özer ve yönetim kurulu üyelerinin karşıladıkları Karayalçın, parti binasında siyasi gündemi değerlendirdi.
 

Murat Karayalçın, "Yerel seçimlere biz hazırız" diyen Ayan Özer'e, "Görüyorum ki, kampanyayı şimdiden başlatmışsınız. Bursa'da yada başka il ve ilçelerde CHP'nin belediye seçimlerini kazanması, merkezi yönetim için yapılacak seçimlerde de başarılı olacağının göstergesidir. Belediye seçimlerinde CHP,genel seçimlere göre 4-5 puan daha fazla oy alıyor. Bursa'da olduğu gibi konulan hedef, yaygın bir şekilde diğer il ve ilçelerde uygulanabilirse bu Cumhuriyet Halk Partisi'nin parlamento seçimlerini de kazanacağı anlamına gelir" dedi.  
 

DEVLETİN ÜNİTER YAPISI KAYBOLDU

"İddiamız var.  Türkiye'yi daha iyi yönetmek istiyoruz" diyen Karayalçın, "Yerel ve Genel yönetimler için bu çok önemli. Çünkü Türkiye gerçekten çok kötü yönetildi ve yönetilmeye devam ediyor. 15 Temmuz'da da doruğuna vardı. Eski bir başbakan yardımcısı olarak söylüyorum; Bu doruk, 93 yıllık devlet yapısının da çökmesine neden oldu. 14 yıldır tek başlarına Türkiye'yi yönetenler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çöküşüne neden oldular.  
 

PARALEL YAPIYA ZEMİN HAZIRLADILAR

Paralel yapı devletin içerisinde cirit attı diyen Karayalçın, "Bunu da 17-25 Aralık 2013 tarihinde öğrenmiş değiller.  İktidara geldikleri ikinci yılda yani 2004'de devletin tüm kurumları, AKP yöneticileri olan sayın başbakanı, sayın bakanları, Türkiye'nin ilgili platformlarında uyardılar. İşler kötüye gidiyor dediler. Cemaatlerin devlet içinde yapılandığı ve devlet yönetimini almaya hazırlandığını ifade ettiler. 15 Temmuz sonrasında geriye doğru baktığımızda TBMM'de kurulmuş olan Darbe Komisyonuna çağrılanların ifadelerine baktığımızda bu uyarılar sabit bir şekilde yapılmış. En çarpıcı olanı ise eski Genel Kurmay Başkanı Hilmi Özkök Paşa'nın söylediğidir. Diyorki; "2004 MGK toplantısında bunları aynen söyledik. Karar tasarısına yazdırdık." Peki kim vardı o gün dönemin başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'nin bakanları. Dikkat edilmez ise cemaatler devleti ele geçirecekler diye ikaz ediyorlar daha nedensin ki. MGK'da 2 yıl görev yaptım. Toplantı öncesi ön provası yapılır. Raporlar ayrıntılı bir şekilde ortaya konur. Daha sonrada MGK toplantısına taşınır. Provası yapılmış, teknik raporları yazılmış ayrıntıları ortaya konmuş bir uyarıyı ta 2014 yılında yani 12 yıl önce öğrenmiş bulunuyoruz. Acı ve üzüntü veren bir durum bu."  
 

DEVLETİN DENGESİNİ BOZDULAR

Yönetemediler. Devletin işleyişini bozdular. Devleti çökerttiler diyen Karayalçın, en çok üzüntü veren şey sayın cumhurbaşkanının şimdi sıfırdan başlayarak, devleti yeniden inşa edeceğiz demesi. Yani devleti çökertenler şimdi bozdukları o yapıyı sıfırdan inşa edecekler. Siyasi rejim değiştirilmek isteniyor. Parlamenter sistemden başkanlık sitemine geçilmesi isteniyor. Türkiye parlamenter sistemi cumhuriyetten önce başlattı. 1876'da bu topraklardaki ilk anayasa, 1. Meşrutiyet. O yıldan bu yana parlamenter sistemi bilen, kullanan bu ülkede şimdi parlamenter sistem bırakılsın başkanlık rejimine geçilsin diye bir kampanya yürütülüyor. Türkiye iktisadi olarak çok ciddi sorunlarla karşı karşıya. Vahim terör olaylarını her gün yaşıyor. Daha da vahim bir şekilde Ortadoğu'da adeta bataklığa sürükleniyor. Ama Türkiye'yi yönetenlerin derdi bu değil.   Bir gurup insan, bir küme siyasetçi, arkadaş bu iş yanlış başka bir sisteme geçmeliyiz diyebilir. Ama ta 1876 yılından buyana işletilen sistemin değiştirilmesi öneriliyorsa bunu niye önerdiklerini de söylemeleri gerekir. Bizler şu ana kadar bunun gerekçesini daha duymadık. Neden Türkiye'nin rejimi değiştiriliyor. Gerekçe nedir, nedeni nedir bir söyleyin bakalım. Zaman zaman sayın başbakan ve cumhurbaşkanının ağzından konuşmalarında "Efendim sistem hızlı işlemiyor." diye gerekçelerin seslendiğini duyuyoruz. Eğer siz tek başınıza iktidar iseniz ve sistem hızlı çalışmıyorsa bunun sorumluluğu da sizde değil mi&#63 Ben ortaklık hükümetinde başbakan yardımcısıydım. Ortaklık hükümetinde bile sistem yürüyordu. Siz 14 yıldır iktidarda sistemi çalıştıramadıysanız sorun sistemde değil sizin beceriksizliğinizdedir" dedi.

Konuşmasını bitiren Murat Karayalçın, daha sonra Yenişehir'de ki programına katılmak üzere parti binasından ayrıldı.  

Etiketler: Ayan Özer
Önceki Yazı

Şoför Esnafına Eğitim Sertifikası

Sonraki Yazı

Sabah Saatlerinde Kendini Astı

Sonraki Yazı
Sabah Saatlerinde Kendini Astı

Sabah Saatlerinde Kendini Astı

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

İznik Karavan

Karavancı Sıkıntısı: Sorun Karavan mı, İletişimsizlik mi?

20 Temmuz 2026
İznik Sanal Bahis

İznik Merkezli Dev Vurgun Çökertildi! 1 Milyar TL’lik Para Trafiği Ortaya Çıktı

19 Temmuz 2026
Çakırca Tır Kazası

Kömür Yüklü TIR Akaryakıt İstasyonuna Daldı, Bir Kişi Hayatını Kaybetti.

17 Temmuz 2026
iznik-zeykop

Yeni Yönetim, Yeni Anlayış: Zeykop’ta Kapsamlı Dönüşüm

16 Temmuz 2026
Hayri Şen

Artık Soru Sorma Zamanı: Yıllardır Bu Makamlarda Olanlar İznik’e Ne Kazandırdı?

15 Temmuz 2026
Trafik Tescil

Miras Kaldıysa Sorumluluk da Sizde! 90 Gün Sonra Ceza Var

9 Temmuz 2026
Muhammet Asil-

Bursa Eğitim Camiasında Görev Değişimi: Muhammed Asil İl Müdür Yardımcılığına Atandı

9 Temmuz 2026
Hacı Mustafa Akın

İznik Zeytin Tarımında Bir Çınar: Hacı Mustafa Akın “Ayrancı”

8 Temmuz 2026
İznik defteri-logo

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi

 

www.İznikdefteri.com
1991 yılında kurulmuş olup,
Bir İznik Dizayn iştirakidir

  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.

Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.