• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
İznik Defteri
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
İznik Defteri
Sonuç yok
Tüm sonuçlar

İznik Ultra Maratonu 11.Yılında Sahipsiz Kaldı

Türkiye’nin en büyük maraton yarışı olan İznik Ultra Maratonu 11. yılında sahipsiz kaldı.

Yazar : HAYRİ ŞEN
18 Nisan 2023
Kategori Spor
0
İznik Ultra Maraton-2023

İznik Ultra Maraton-2023

0
0
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

İlk kez 2012 yılında dönemin belediye başkanı Kadri Eryılmaz tarafından hayata geçirilen ve zamanla Türkiye’nin en büyük maraton yarışı olan İznik Ultra Maraton yarışları 11. yılında sahipsiz kaldı.

Macera Akademisi tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediyesi’nin desteğiyle tam bir koşu festivali haline gelen İznik Ultra Maratonuna birçok özel sektör de destek veriyor. İlk kez 2012 yılında 87 yarışmacıyla düzenlenen İznik Ultra Yarışları, bugün aynı zamanda Türkiye’deki patika ve ultra koşuların standardını belirliyor.

Türkiye’nin en büyük maraton yarışı olan İznik Ultra Maratonu her yıl olduğu gibi 160 km ile start almıştı. Sporcular üç gün boyunca İznik’in 2500 yıllık tarihi ve eşsiz doğası arasında Türkiye’nin en büyük 5. gölü çevresindeki patika ve yollarda ter attılar.

İznik adına gerçekleştirilmiş en büyük tanıtım fırsatı yaratan Ultra maraton yarışlarının bu gün ne yazık ki sahipsiz kaldığını üzülerek görmekteyiz. Startın verildiği andan itibaren İznikli yerel halkın ilgi göstermemesi, sivil toplum örgütlerinin katılmaması, protokolün olmaması İznik adına üzücü bir olaydı.

İznik Neden Sahipsiz?

Önceki yıllarda 1400-1800 sporcu katılırken bu yıl katılımının 600 civarında kalması üzerinde düşünülmesi gereken bir konu. Sadece sosyal medya paylaşımı ile vatandaşın katılmayacağını, kaale alınmayan sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin katılım göstermeyeceğini İznik belediyesini yöneten kişilerin artık anlaması gerekiyor. Ödül törenine İznik belediyesinden kimsenin katılmaması tabii ki, diğer bir handikap. Unutulmamalı ki Belediye başkanı şehrin sahibi değil, İznik halkının memurudur.  Siyasi partiler ise ülkenin sahibi değil, milletin temsilcileridir.

2023 Yılı Ultra Maraton Şampiyonu, Ali Kansu Oldu

Tüm bu olumsuz şartlar altında Ultra Maraton yarışlarında en uzun parkur olan 160 km. de birinci 20 saat 20 dakika ile Ali Kansu oldu.
İkinci Özgür Sancak, üçüncü ise Savaş Ali Düzdaş oldu.

Müşküle Dağ Maratonu 50 K. birincisi 4 saat 10 dakika ile Oğuzhan Emre Singer birinci olurken ikinci Vladimir Luganskiy, üçüncü ise Aliakbar Jolalifard oldu.

25K. Derbent patika koşusu birincisi 1 saat 41 dakika ile Navil Shaimukhametov olurken ikinci Sergei Milykh, üçüncü ise Mehmet Baş oldu.

14 K. Çamdibi Koşusu birincisi 56 dakika ile Simon Mccrohan olurken,  ikinci Metin Bozkurt, üçüncü ise Ömer Altun oldu.

5K. UNESCO Tarihi Kent Koşusu birincisi 18 dakika ile Ahmet Tek, ikinci Gökhan Akın, üçüncü ise Aliakbar Jalalifard oldu.

7-9 Yaş Çocuk Koşusu Mete Alanç birinci, Can Efra Gündoğdu ikinci, İlker Ramazan Şen üçüncü oldu.
10-12 Yaş Çocuk Koşusu Alper Şimşek birinci, Şükrü Onur Duğdelen ikinci ve Yağız Emin Zantur üçüncü oldu.
6 Yaş çocuk koşusundaki tüm minikler gönüllerin birincisi olarak ilan edildi.

Etiketler: Ali Kansuiznikİznik Ultra MaratonuMacera AkademisiUltra Maraton
Önceki Yazı

Arkadaşını Kafasından Vurdu. Jandarmayı Arayıp İtiraf Etti

Sonraki Yazı

Hidamet Asa’ya Sert Tepti. “Derhal O Koltuktan İstifa Et”

Sonraki Yazı
İstifa

Hidamet Asa'ya Sert Tepti. "Derhal O Koltuktan İstifa Et"

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

kayın ormanı

Kayınormanı Derneği’nden 5 Haziran Açıklaması

6 Haziran 2023
İznik 2023 Seçim Sonuçları

Mahalleler Bazında İznik Seçim Sonuçları

29 Mayıs 2023
Türk Seramik

Türk Seramik Sanatçılarından Anlamlı Sergi

22 Mayıs 2023
İznik Gölü-Şantiye

Göle Sıfır, Hastaneye 25 Metre Şantiye Kuruldu. Yöneticiler Uyuyor mu?

19 Mayıs 2023
İznik Emniyet

İznik Emniyeti Göz Açtırmadı

16 Mayıs 2023
İznik Mavi Beyaz

Porselene Giden Yolda “Mavi Beyaz”

16 Mayıs 2023
İstifa

Hidamet Asa’ya Sert Tepti. “Derhal O Koltuktan İstifa Et”

5 Mayıs 2023
İznik Ultra Maraton-2023

İznik Ultra Maratonu 11.Yılında Sahipsiz Kaldı

18 Nisan 2023
İznik defteri-logo

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi

 

www.İznikdefteri.com
1991 yılında kurulmuş olup,
Bir İznik Dizayn iştirakidir

  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.

Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.