• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
İznik Defteri
Advertisement
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
İznik Defteri
Sonuç yok
Tüm sonuçlar

İznik, Şimdi de Uluslararası Festivale Ev Sahipliği Yapacak

Yazar : HAYRİ ŞEN
15 Şubat 2017
Kategori Kültür Sanat
0
İznik, Şimdi de Uluslararası Festivale Ev Sahipliği Yapacak
0
0
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

 

    Tarihte 4 medeniyete başkentlik eden İznik'te tanıtım atakları devam ediyor.Bursa Valiliği'nin öncülüğünde birinci konsülün toplandığı senato sarayının tam yerinin belirlenmesi için düzenlenen uluslararası konferansların ardından, Eşrefoğlu Sempozyumu ve çeşitli stantlar açılarak yapılan tanıtım çelışmalrının devamında İznik, Uluslararası Festivale ev sahipliğine hazırlanıyor.17-25 Temmuz 2010 tarihleri arasında yapılacak festivale 6 ülkeden yaklaşık 250 kişi katılacak. 9 gün boyunca Sürecek festivalin en büyük özelliği, İznik’in köylerini ve civar beldeleri de kapsamına alınması. İznik Gölü’ne bakan en güzel yerlerden biri olan Orhangazi’nin Yeni Sölöz’ü ile Boyalıca ve Elbeyli beldeleri de festival gösterileri kapsamına alındı. Ayrıca gelen folklor ekipleri İznik’in Çiçekli, Çamoluk, Şerefiye, Sansarak, Elmalı, Kırıntı, Hacıosman, Çandarlı, Derbent, Mustafalı, Müşküle, Göllüce, İnikli, Ömerli, Tacir köylerini de ziyaret edip gösteriler yapacaklar.
       1. Uluslararası İznik Festivali’nin organizasyonunu İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediyesi adına Bursa folklorunun önemli ismi Faruk Alkaya yapıyor. Bundan sonra geleneksel hale getirilmesi planlanan Ƈ. Uluslararası İznik Festivali' aynı zamanda Letonya Bursa Fahri Konsolosu olan Yavuz İskenderoğlu'nun da katkıları ile gerçekleştirilecek.
       Bu gün Botanik Park İskender Efendi Konağı'ndaki basın toplantısına İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, İznik Ticaret Odası Başkanı Fahrettin Keskin, Esnaflar odası başkanı Kadir Akçaalan'da katıldı. Bursa basınından yoğun bir ilginin görüldüğü toplantıda konuşan İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, "2010 yılını İznik tanıtım yılı olarak ilan ettik. Çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor. Daha önce Bursa alışveriş merkezlerinde İznik standı kurduk. Maksadımız İznik'te turizmi canlandırmak. Biz İznik olarak ekonomik sıkıntılar yaşıyoruz. İznik çinisi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. 2009 yılında Bursa'daki turist sayısı 175 bin bizim geçen seneki turist sayımız 60 bin. İznik Belediye Başkanı olarak bugün şunu rahatlıkla söyleyebiliyorum ki geçen senenin yaklaşık olarak iki katı civarında 2010 senesinde turist sayımızda yerli ve yabancı sayısında artış var. İznik dört medeniyete başkentlik yapmış bir şehir. Anadolu’daki ender kentlerden bir tanesi. Bugün eğer yeryüzünde Hz. İsa Tanrının oğlu olarak anılıyorsa onun merkezi İznik’tir. Osmanlı’nın ilk eserlerini de burada birlikte görme imkanına sahipsiniz. Tarihi hem gezebilir hem de dokunabilirsiniz. Yaklaşık 9 günlük bir festival düzenliyoruz. Festivalimizdeki amaç İznik'i tanıtmak" dedi.
     Letonya Fahri Konsolosu Yavuz İskenderoğlu ise Bursa'nın sosyal, tarihi ve kültürel olarak çok zengin bir şehir olduğunu, bunun tanıtılması için üzerine düşen her göreve hazır olduğunu ifade etti.

Önceki Yazı

Fenerbahçe&#39ye İznik&#39ten 6 Futbolcu

Sonraki Yazı

Kılıçdaroğlu İznik&#39te Halka Seslendi

Sonraki Yazı
Kılıçdaroğlu İznik&#39te Halka Seslendi

Kılıçdaroğlu İznik&#39te Halka Seslendi

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

İznik Karavan

Karavancı Sıkıntısı: Sorun Karavan mı, İletişimsizlik mi?

20 Temmuz 2026
İznik Sanal Bahis

İznik Merkezli Dev Vurgun Çökertildi! 1 Milyar TL’lik Para Trafiği Ortaya Çıktı

19 Temmuz 2026
Çakırca Tır Kazası

Kömür Yüklü TIR Akaryakıt İstasyonuna Daldı, Bir Kişi Hayatını Kaybetti.

17 Temmuz 2026
iznik-zeykop

Yeni Yönetim, Yeni Anlayış: Zeykop’ta Kapsamlı Dönüşüm

16 Temmuz 2026
Hayri Şen

Artık Soru Sorma Zamanı: Yıllardır Bu Makamlarda Olanlar İznik’e Ne Kazandırdı?

15 Temmuz 2026
Trafik Tescil

Miras Kaldıysa Sorumluluk da Sizde! 90 Gün Sonra Ceza Var

9 Temmuz 2026
Muhammet Asil-

Bursa Eğitim Camiasında Görev Değişimi: Muhammed Asil İl Müdür Yardımcılığına Atandı

9 Temmuz 2026
Hacı Mustafa Akın

İznik Zeytin Tarımında Bir Çınar: Hacı Mustafa Akın “Ayrancı”

8 Temmuz 2026
İznik defteri-logo

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi

 

www.İznikdefteri.com
1991 yılında kurulmuş olup,
Bir İznik Dizayn iştirakidir

  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.

Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.