• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
İznik Defteri
Advertisement
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
İznik Defteri
Sonuç yok
Tüm sonuçlar

İznik Gölü’nde Yapılan Kano Yarışları Yağmura Takıldı

Yazar : HAYRİ ŞEN
8 Ekim 2017
Kategori Manşet, Spor
0
İznik Gölü’nde Yapılan Kano Yarışları Yağmura Takıldı
0
0
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

Türkiye’nin beşinci, Marmara Bölgesi’nin en büyük gölüne sahip olan İznik, bir çok sportif aktiviteye ev sahipliği yapmaya devam ediyor. İznik Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Kano Federasyonu’nun organizasyonu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen yarışlarda ilk gün tamamlanan yarışların ardından ikinci gün yapılacak final yarışları yağmur engeline takıldı.

İznik Gölü’nde yapılan Kano Türkiye Şampiyonası 13 ilden 17 kulüp ve 104 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Heyecan dolu yarışlarda sporcular kıyasıya mücadele etti.Yarışları gün boyunca karadan ve göl içerisinden 12 Kano Federasyonu Hakemleri takip etti. İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen yarışlarda Kano Federasyonu Başkanı Kano Alper Cavit Kabakçı, Bursa Büyükşehir Belediye spor kulübü başkan yarımcısı İlhan Satık, İlçe kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın,İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hüseyin Coşkun, federasyon temsilcileri, kulüp yöneticileri ve sporcular katıldı.

Kano Federasyonu Başkanı Kano Alper Cavit Kabakçı, ödül töreninde yaptığı konuşmada,
“İlk gün güzel bir yarışma yaşadık, gönül isterdi ki bugünde güzel bir final yaşayabilseydik ama yağmur nedeni ile yarışları iptal etme zorunda kaldık. Buradan başta Bursa Büyükşehir belediyesi başta olmak üzere ilçe kaymakamımıza ve  belediye başkanımıza verdikleri destek için teşekkür etmek istiyorum. Şampiyonaya katılan tüm sporculara özellikle teşekkür etmek istiyorum, sizler olmasaydınız bizler burada olmazdık. Bundan sonraki şampiyonalarda yine birlikte olmak arzusuyla hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise konuşmasında, “Öncelikle medeniyetlerin başkenti İznik’e hepiniz hoş geldiniz. İznik olarak bünyemizde bulunan tüm tarihi zenginliklerimiz yanında bu günde spor’a başkentlik yapma arzusundayız. Bundan öncesinde kürek yarışları yaptık, triatlon yarışları yaptık, yüzme yarışları yaptık, bu günde kano yarışlarına ev sahipliği yapıyoruz.Bundan sonrada inşallah Balkan Güreş Şampiyonasına ev sahipliği yapacağız.Tüm bunları siz değerli gençler sayesinde yapıyoruz.Sizlerin varlığı bizlere güç katıyor.Yağmur nedini ile yarışlarımızın ikinci etabını tamamlayamadık ama önümüzdeki sene federasyon yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bu yarışların Ağustos ayı içinde yapılacağını bildirmek isterim.O tarihlerde İznik’in güzelliklerini çok daha güzel yaşayabileceksiniz. Buradan herkese bir çağrı yapmak istiyorum. Spor yapın ki genç kalın” dedi.

İlk gün gerçekleştirilen 1000 metre final müsabakalarında ise dereceye girenler şu şekilde oluştu.
1000 metre erkekler yarışlarında 1.Şişecam Çayırova Spor Kulübü’nden Abbas Anıl Şen, 2. Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nden Adem Ergül ve 3.Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü’nden Göktürk Korkmaz.

1000 metre bayanlar final müsabakalarında 1. Şişecam Çayırova Spor Kulübü’nden Damla Güldoğan, 2. Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü’nden Asya İkisivri, 3. Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nden Eslemnur Gezen oldu.

1000 metre mix final müsabakalarında 1. Şişecam Çayırova Spor Kulübü’nden Abbas Anıl Şen- Damla Güldoğan, 2. Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü’nden Göktürk Korkmaz- Asya İkisivri, 3.Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü oldu.

17 kulüp ve 104 sporcunun katılımıyla gerçekleşen Kano Türkiye 2017 şampiyonasında takım olarak, 1.Şişecam Çayırova Spor Kulübü, 2.Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü ve 3. olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü oldu.

Yarışlarında dereceye giren yarışmacı ve spor kulüplerine ödüllerini protokol üyeleri takdim ederken, ödül töreni plaket takdimi ile sona erdi.

Etiketler: İznik Gölüiznik kano yarışlarıkano türkiyekano türkiye iznik gölü
Önceki Yazı

Tıp Öğrencileri Müşküle’de Sağlık Dağıttı

Sonraki Yazı

Serkan Acar Dördüncü Kez Güven Tazeledi

Sonraki Yazı
Serkan Acar Dördüncü Kez Güven Tazeledi

Serkan Acar Dördüncü Kez Güven Tazeledi

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

Çakırca Tır Kazası

Kömür Yüklü TIR Akaryakıt İstasyonuna Daldı, Bir Kişi Hayatını Kaybetti.

17 Temmuz 2026
iznik-zeykop

Yeni Yönetim, Yeni Anlayış: Zeykop’ta Kapsamlı Dönüşüm

16 Temmuz 2026
Hayri Şen

Artık Soru Sorma Zamanı: Yıllardır Bu Makamlarda Olanlar İznik’e Ne Kazandırdı?

15 Temmuz 2026
Trafik Tescil

Miras Kaldıysa Sorumluluk da Sizde! 90 Gün Sonra Ceza Var

9 Temmuz 2026
Muhammet Asil-

Bursa Eğitim Camiasında Görev Değişimi: Muhammed Asil İl Müdür Yardımcılığına Atandı

9 Temmuz 2026
Hacı Mustafa Akın

İznik Zeytin Tarımında Bir Çınar: Hacı Mustafa Akın “Ayrancı”

8 Temmuz 2026
İyi Parti Bursa İl Başkanlığı

Yenişehir Belediyesi’nde Neler Oluyor?

7 Temmuz 2026
İznik Tefeci Operasyonu

İznik’te “Tefecilik” Operasyonu: Ağlarına Düşürdükleri Vatandaşları İliklerine Kadar Sömürmüşler!

7 Temmuz 2026
İznik defteri-logo

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi

 

www.İznikdefteri.com
1991 yılında kurulmuş olup,
Bir İznik Dizayn iştirakidir

  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.

Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.