• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
İznik Defteri
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
İznik Defteri
Sonuç yok
Tüm sonuçlar

İznik Çini Esnafı Yemekte Bir Araya Geldi

Yazar : HAYRİ ŞEN
15 Şubat 2017
Kategori Kültür Sanat
0
İznik Çini Esnafı Yemekte Bir Araya Geldi
0
0
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

İznik Kent Konseyi tarafından düzenlenen birliktelik yemeği İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde yapıldı.

Bir olmak birlik olmak ve sektörde yaşanan sorunların ortaya konması bakımından önem taşıyan yemekli toplantıda çiniciler, Kent Konseyi Başkanı Osman Sargın, Genel sekreter Havva Candar, Başkan yardımcısı ve Büyükşehir genel koordinatörü Serkan Acar ve yürütme kurulu tarafından karşılandı.

Neşeli bir ortamda geçen toplantıda İznik Çiniciler Derneği Başkanı İbrahim Bardakçı ve Nilüfer Hatun Çiniciler Çarşısı, desteklerinden dolayı başkan Osman Sargın'a çiçek takdim ederken dernek başkanı Bardakçı; "Bu organizasyonda öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu gecenin anısına sayın Belediye başkanımıza bu çiçeği takdim etmek istiyorum. Çini vermek isterdim ama dedikoduya mahal vermemek için bugün çiçek veriyorum" dedi,

  Toplantının organizasyonunu yürüten ve aynı zamanda sektörde faaliyet gösteren genel sekreter Havva Candar; " İlk defa çinicilerin arasında böyle bir organizasyon yapılıyor. Bu birliktelik için ben şuanda çok mutluyum. Böyle bir gecenin yapılmasında büyük bir destek sağlayan Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Çini camiasını el birliği ile daha güzel yerlere getirmenin ilk adımını bu gece burada atacağıma inanıyorum. Bizler hiç de küçümsenecek bir camia değiliz."  dedi.

Kent Konseyi ve belediye başkanı Osman Sargın ise yaptığı konuşmada "Bu akşam birçok kardeşimiz, ev sohbetlerini, komşu ziyaretlerini bir kenara bırakarak bu davete icap ettier. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu akşam siz çinici kardeşlerimizle bir araya geldik. Hep birlikte İznik’te yaşıyoruz. İznik’e değer katmak yanında bir görevimizde sizlere ticari imkanlar yaratmak geliyor. Her yaptığımız organizasyon yüzlerce insanı İznik'e çekiyor. Dolayısı ile ilçenin ekonomisine doğrudan katkı sağlıyor. Gelenlerin ilk alacağı şeyde Çini oluyor.Arkasından da Zeytinciler geliyor.
Eylül ayında 17 ülkeden katılımcı ile geniş bir İznik Sempozyumu olacak, ve Türkiye’den de sayısız katılımcılar olacak. Burada ki amaç yine sizlersiniz. Birlikte olursak bir çok sorunumuzu çözeriz. "İznik’i birlikte yöneteceğiz" felsefesi ile bizler İznik’e ne kadar yerli yabancı turist çekersek hepimizin faydasına olacak. Sizler İznik çinisine sahip çıkacaksınız. Sizler isteyeceksiniz bizler uygulayacağız. 2016 yılı projelerimiz içinde sektöre canlılık getirmesi düşüncesi ile "Çini köy" projemiz var. İznik Çini patenti zaten İznik Belediyesine ait. Bundan sonra İznik Çinisi altyapısı ve ARGE çalışmalarında hep birlikte olacağız " dedi.

Konuşmalar ardından toplantıda, soru cevap şeklinde sorunlar ve çözüm yolları ortaya kondu.

Önceki Yazı

Sağlık Bakanı Mani İle Karşılandı

Sonraki Yazı

Müsteşar Prof.Dr. Ahmet Haluk Dursun;İznik Sıra dışı Bir Kültür Kaynağı

Sonraki Yazı
Müsteşar Prof.Dr. Ahmet Haluk Dursun;İznik Sıra dışı Bir Kültür Kaynağı

Müsteşar Prof.Dr. Ahmet Haluk Dursun;İznik Sıra dışı Bir Kültür Kaynağı

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

Yaren Leylek

Yaren Leylek, 12. Yılında Dostunu Unutmadı

20 Mart 2023
Edirne - Kom

Uluslararası Silah Kaçakçısı Karı Koca Yakalandı

17 Mart 2023
Deprem- Evlendiler

Depremden Kurtuldular, İnegöl’de Evlendiler

16 Mart 2023
Evlerinde Ölü Bulundular

Karı Koca Evlerinde Ölü Bulundu

9 Mart 2023
Gemlik Uyuşturucu

Evinde 2,15 Kg. Uyuşturucu ile Yakalandı

9 Mart 2023
İyi Parti- İznik Gölü

İYİ Partiden İznik Gölü Hakkında Suç Duyurusu

3 Mart 2023
Kayın Ormanı

Kayınormanı Derneğinden 3 Mart Açıklaması

3 Mart 2023
Cargill-Ruhsat

Yargıdan Cargill’e Ruhsat Şoku

3 Mart 2023
İznik defteri-logo

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi

 

www.İznikdefteri.com
1991 yılında kurulmuş olup,
Bir İznik Dizayn iştirakidir

  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.

Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.