• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlginç Haberler
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
İznik Defteri
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlginç Haberler
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlginç Haberler
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
No Result
View All Result
İznik Defteri
No Result
View All Result
Anasayfa Spor

İznik 3. Türkiye Triatlon Yarışları Nefes Kesti

Yazar : HAYRİ ŞEN
15 Şubat 2017
Kategori Spor
0
0
19
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

Türkiye Triatlon Federasyonunun 2015 yılı faaliyet programında yer alan ve Türkiye Şampiyonası’nın bir ayağı olan Triatlon yarışları Marmara Bölgesi’nin en büyük gölüne sahip  İznik’te 260 triatlet'in katılımı ile yapıldı.
 

Sabah saat 08.00'da başlayan yarışların ilk startını İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş yaptı.

3. Kez düzenlenen İznik Triatlon yarışlarına Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Osmaniye Vali Yardımcısı ve Triatlon Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Yılmaz, Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Büyükşehir Belediyesi İznik Koordinatörü Serkan Acar , Organizasyon Komite Başkanı Alp Işkın, İznik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Aktaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Semerci katılırken, 52'si bayan, 178'i erkek, 2'si engelli, 68'i ferdi ve 14'ü TSK'dan olmak üzere toplam 230 sporcu katıldı.
 

İki ayrı grup kategorisinde sporcular, Yıldızlarda 375 metre yüzme, 10 bin 800 metre bisiklet, 2 bin 500 metre koşarken diğer kategorilerde 750 metre yüzme, 21 bin 600 metre bisiklet ve 5 bin metre koşu mesafesinde yarıştılar.
 

İznikliler Olarak Seyretmeye Bile Gitmezken Onlar Yarıştılar

Yarışmalarda en dikkat çekici olanı ise bedensel engelli 2 sporcu oldu. Güneydoğu Gazisi olan Ekrem Taşkın ve diğer bedensel engelli sporcu Yüksel Deniz Yüksel, zorlu parkurlar da gösterdikleri performansları ile takdir topladılar.

Yarışlarda çok sayıda sporcunun ayak parmağı kırıldı. 112 Acil ekiplerinin hazır bulunduğu alanda yarışmacılara anında müdahale edilirken sporcuların, 35 derece sıcakta ve yüzde 34 nem oranında bir hayli zorlandıkları görüldü.

Sabah Saat 09.00'da start alan yarış, saat 14.00'de gerçekleşen ödül töreni ile son buldu. Törende dikkat çeken başka bir görüntü ise Yıldız Bayanlarda dereceye giren bir sporcunun ödül kürsüsüne köpeği ile çıkması oldu. 3. Triatlon yarışlarında İznik'i temsilen katılan tek triatlet TSK.sporcusu İznikli Ali Öner oldu. Yzb.Ali Öner'e, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın tarafından özel olarak çini tabak hediye edildi.
 

Herkesi İznik'e Bekliyoruz

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş ise yaptığı açıklamada; "Bizler genellikle bu tip yarışmalarda açık deniz yerine göl ve kanalları tercih ediyoruz. Açık denizlerde olan yarışlar hava muhalefeti dolayısı ile iptal edilebiliyor. İznik'i tercih etmemizin sebebi ise hem temizlik açısından hem de mevsimine göre su sıcaklığının gayet uygun olmasından dolayıdır. Bisiklet ve koşu parkuruna baktığımızda mükemmel bir ortama sahip bir yer olarak dikkat çekiyor. İznik doğası, tarihi ve mükemmel havasıyla yarışlar için bulunmaz bir mekân. Bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapacak güzel bir yer. İznik’te doğa ve tarih ile iç içe yarışan tüm triatletlere ve İznik Kaymakamlığı’na, Belediye Başkanlığı’na, İznik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na, emeği geçen kamu kurum ve kuruluşlarının yanında sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki yarışmalarda da tüm yarışmacıları İznik’te doğa ve tarih ile iç içe spora davet ediyorum” dedi.

Dereceye giren sporculara ödülleri yanında İznik Çinisi ve 1 kg. Zeytin, protokol üyeleri tarafından verildi.  

Dereceye giren sporcular şu isimlerden oluştu.

Minik Erkekler:

1. Kıvanç Şahinkaya

2. Muzaffer Gür

3. Bartu Ören

Minik Bayanlar:

1. Melike Yılmaz

2. Damla Ergün

3. Seza Özdoğan

Yıldız Erkekler:

1. Osman Nuri Kanıgür

2. Baran Aktan

3. Semih Erdik

Yıldız Kadınlar:

1. Sıla Özdemir

2. Ezgi Sevcan Ustabaş

3. Görkem Sıla Korkmaz

Genç Erkekler:

1. Emirhan Altınbaş

 2. Arda Tümer

3. Caner Algün

Genç Bayanlar:

1. Esranur Gökçek

2. Sinem Özdil

3. Damla Alkım Ölmez

Elit Erkekler:

1. Kutsal Batuhan Sanlı   

2. Zülfü Karabulut

3. Muhammet Onay

Elit Bayanlar:

1. İpek Öztosun

2. Yağmur Aydoğan

3. Ümran Arslan

Erkekler:

1. Merdan Çayır

2. Mehmet Uğur Sancaktepe

3. Ali Furkan Gür

Bayanlar:

1. Çiğdem Gülgeç

2. Dilge Koçak

3. Seher Kocatepe









Önceki Yazı

Tuvalette Erkek Cesedi Bulundu

Sonraki Yazı

Ne Olur Bana Yardımcı Olun

HAYRİ ŞEN

Sonraki Yazı

Ne Olur Bana Yardımcı Olun

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

Kirazlıyayla

BTO Çevre Ödülü Kirazlıyayla Köylülerine Verildi

26 Şubat 2021
Söğüt Kökü

Su Borusundan Çıkan 25 Mt.’lik Kök Şaşkınlık Yarattı

14 Şubat 2021
Arılar-iznik

Sazlık Yangınında Arı Paniği Yaşandı

8 Şubat 2021
İznik Arkeoloji Müzesi

İznik Arkeoloji Müzesi’nin Kurulacağı Alandaki Eser Yosun Kapladı

6 Şubat 2021
Özel gereksinimli öğrenciler

7’si Özel Gereksinimli Öğrenci, 5 Veli Ölümden Döndü

4 Şubat 2021
İznik Defteri

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Bizi Takip Edin

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • İlginç Haberler
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi
  • Video Galeri
    • İznik Haber Videoları
    • İznik Tanıtım Videoları
  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI
  • İLETİŞİM

© 2020 İznik Defteri Tüm Hakkı Saklıdır.

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlginç Haberler
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri

© 2020 İznik Defteri Tüm Hakkı Saklıdır.