Marmarabirlik İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin 26 Haziran 2018 tarihinde yapılacak yönetim kurulu seçiminde iki liste yarışacak.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa’nın başkanlığında mevcut yönetimin tekrar adaylığını açıklaması ardından seçim öncesi ikinci bir liste daha açıklandı. 24 Haziran’da parlamento seçimlerinde CHP, SP ve İYİ Parti’nin kurduğu “Millet İttifakı” bu kez de 26 Haziran günü Marmarabirlik İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nde yapılacak seçimlerde alternatif listeye destek vereceklerini açıkladı.
Marmarabirlik İznik Kooperatifinin 26 Haziran da yapacağı kongre de, İsmail Hakkı Akın, Selim Sarıkaya, Tolga Kocaağa, Sabri Yıldırım, Ferhat Korkmaz, Taner Uysal, Hüseyin Kılınç, Halil Akın, Nahit Öner, Ahmet Örs, Uğur Duru’dan oluşan yönetim kadrosuyla emin adımlarla yola çıktıklarını ifade eden Başkan adayı Haluk Günyeli, Zeytin üreticisine taahhütlerini madde madde sıraladı.
Haluk Günyeli, “Değerli ortaklarımız, 1970 yılında kurulmuş olan kooperatifimizi, hiç kuşkusuz ki hepsi değerli olan, bugüne kadar yapılan hizmetlerin üzerine, yukarıdaki projelerimizi gerçekleştirip, siz ortaklarımızın refah seviyesini arttırmak en büyük amacımızdır.Bu bağlamda, çocuklarımıza dünya markası ve gurur duyacakları bir kooperatif bırakmak adına, projelerimizi gerçekleştirebilmek için üst birliğimize en kısa sürede taleplerimizi yapıp, sonuçlandırıncaya kadar ısrarla takipçisi olacağımıza söz verir, siz değerli ortaklarımızın kongre de desteklerinizi bekliyoruz” dedi.
İşte o maddeler.
1-Kooperatifimizde Ziraat Mühendisleri çalıştırılacak. Her ortağımızın Ziraat mühendisi temsilcisi olacak. Bu sayede tek çeşidimiz olan zeytin konusunda uzmanlaşılacak. Şöyle ki;
– Her Ziraat Mühendisinin hükmedebileceği bir bölgesi olacak ve bu bölgede bulunan bütün parsellerin en ince ayrıntısına kadar kaydı oluşturulacak. Sulamadan gübrelemesine, ilacından hasadına kadar her aşamasında mühendis temsilciniz sizlere destek verip kayıt altına alacak. Krediniz oranında İlaç gübre almaya geldiğinizde Ziraat mühendisi temsilcinizin yönlendirmesi ile verilecek.
– Ayrıca bu kayıt işlemi bize, zeytinlerimizi Avrupa’ya çok rahat pazarlayabileceğimiz EUREPGA sertifikasını almamızı sağlayacak. Avrupa’ya pazarlanan sertifikalı zeytinlerimizin ortaklarımızdan daha yüksek fiyatlara alınabilme ihtimali doğacak.
2-Baş barem 200 daneye çıkartılıp, barem aralıklarında tekrar düzenleme yapılması, ayrıca parlak ve kıvırcık zeytin arasındaki fiyat farkı düzenlemesi yapılması,
3-Yıllardır yapılan, ilaç, gübre, sigorta, sele, zeytin fidesi gibi destekler artarak ve daha verimli devam ettirilmesi,
4-Akaryakıt istasyonu yapılması ve istasyonumuzdan ortaklarımıza mazot desteği verilmesi,
5-Her kampanya dönemi, kampanya başlamadan ve tüccardan önce fiyatların açıklanması,
6-Zeytin alımlarındaki kota uygulamasını, üretici lehine daha esnek hale getirilmesi,
7-Yönetici huzur haklarını, kamu vicdanını rahatsız etmeyecek seviyelere çekilmesi için ortaklarımızla istişare yapılıp onların onayına sunulması,
8-Bankalarımız ile görüşülüp, ortaklarımızın bütün alışverişlerinde uzun vadelerle kullanabilecekleri üretici kart çıkartılması.