• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
İznik Defteri
Advertisement
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
İznik Defteri
Sonuç yok
Tüm sonuçlar

Gürhan Adana’dan Ezen Ve Ezilenlerin Romanı

Yazar : HAYRİ ŞEN
15 Şubat 2017
Kategori Kültür Sanat
0
Gürhan Adana’dan Ezen Ve Ezilenlerin Romanı
0
0
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

 

Gürhan Adana’dan Ezen Ve Ezilenlerin Romanı:

RUHUNU OKURUM

Gazeteci yazar Gürhan Adana’nın “Ruhunu Okurum” adlı romanı Sentez Yayınları’ndan çıktı. Adana bu romanında, küçük bir sahil kasabasında, bu kasabanın egemen güçlerinin kurdukları düzeni anlatıyor. Ruhunu Okurum, egemen güçlerin gölgesi altındaki bir kasabada geçiyor. Yoksul ve güçsüz bir genç adamın toplumsal adalet arayışı, nüfuz sahibi önde gelenlerin düzenine karşı mücadeleye dönüşüyor. Sinsi ve düzenbaz önde gelenlerin oyunlarını bozmayı kendine iş edinen Ruhi, onları, iktidarlarını kaybetme korkusuyla tanıştırıyor.

Görünmez eller tarafından örülen ağları çözmek için iz sürdükçe, gizemli ve karmaşık yollarda bocalarken buluyor kendini. Gerçekle hayali birbirinden ayırt edemez duruma düşünce da aklını yitirmekle karşı karşıya kalıyor. Emeğin sömürüldüğü, geleceğe ilişkin özgür umutların zincirlendiği kasabada, ezenler ile ezilenler arasında yazılı olmayan tuhaf bir anlaşmanın varlığını fark eden Ruhi, kasabayı önce hangisinden kurtarmalıdır&#63 İktidar bağımlısı önde gelenlerden mi, yoksa ezilmeyi geçici çıkarları uğruna içlerine sindiren halktan insanlardan mı&#63.. Yoğun çağrışımlı anlatım biçimiyle okura kendini sevdiren Gürhan Adana, hemen her yerleşim biriminde görülebilecek toplumsal çürümeyi, para-insan ekseninde gözler önüne seriyor bu romanında.

     Adana, yoğunluğu yüksek bir romanla çıkıyor okurun karşısına. Ruhunu Okurum, önde gelenlerin, belki de hiç değişmeyecek gizli yönetim ihtiraslarını anlatırken, değişik bölgelerden okurların bile, “Bu adamlardan bizde de var,” diyebilecekleri bir kitap. Roman kişilikleri ve anlatım biçiminin okurda uyandırdığı çağrışımlar, Adana’nın amaçladığı etkiyi vermekte epey yetkin görünüyor. Çünkü romanın genel yapısı, önde gelenlerin dünyasını okura büyük bir ustalıkla, inceden inceye sezdiriyor.

     Ruhunu Okurum’da hemen hemen her yerleşim biriminde görünmesi olası, yönetim üzerinde etkin olma çabalarını anlatmaya çalıştığını söyleyen Adana, bu çabaların insanlık tarihi boyunca süregeldiğini vurguladı.   

     “Hâkim olmak, söz geçirmek, yönlendirmek, yönetmek, etki etmek, son sözü söylemek için gerekli olan yapılanma hep vardı. Ne zaman ki, söz konusu düzene karşı küçük ve etkisiz de olsa bir başkaldırı tehlikesi belirse, önde gelenlerin tehlike algısı en üst düzeye çıkıyor. Bu da güçlülerin dünyasının korunaklı yapısının, en çok korunması gereken süreklilik olduğunu ortaya koyuyor.”

     1,5 yıllık çalışmanın sonunda romanın yazımını tamamladığını ifade eden Adana, Sentez Yayıncılık’tan çıkan Ruhunu Okurum’u 10-18 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Bursa Kitap Fuarı’nda imzalayacağını sözlerine ekledi.

     Gürhan Adana’nın, Yenişehir Yazıtı (2007-İnceleme araştırma), Kırmızı İpli Salıncak (2008-Öykü), Hırs Kapanı (2010-Roman) ve Yenişehir Yazıtı (2011-İnceleme araştırma) adlı kitapları bulunuyor.

Önceki Yazı

İznikli Gezginler CNN Türk’e Konuk Oldu

Sonraki Yazı

Gürül ve Karaman İznik’te İncelemelerde Bulundu

Sonraki Yazı
İznik Azimder’den  ‘Bir Yiğit Vardı’ Tiyatro Gösterisi

İznik Azimder’den ‘Bir Yiğit Vardı’ Tiyatro Gösterisi

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

İznik Karavan

Karavancı Sıkıntısı: Sorun Karavan mı, İletişimsizlik mi?

20 Temmuz 2026
İznik Sanal Bahis

İznik Merkezli Dev Vurgun Çökertildi! 1 Milyar TL’lik Para Trafiği Ortaya Çıktı

19 Temmuz 2026
Çakırca Tır Kazası

Kömür Yüklü TIR Akaryakıt İstasyonuna Daldı, Bir Kişi Hayatını Kaybetti.

17 Temmuz 2026
iznik-zeykop

Yeni Yönetim, Yeni Anlayış: Zeykop’ta Kapsamlı Dönüşüm

16 Temmuz 2026
Hayri Şen

Artık Soru Sorma Zamanı: Yıllardır Bu Makamlarda Olanlar İznik’e Ne Kazandırdı?

15 Temmuz 2026
Trafik Tescil

Miras Kaldıysa Sorumluluk da Sizde! 90 Gün Sonra Ceza Var

9 Temmuz 2026
Muhammet Asil-

Bursa Eğitim Camiasında Görev Değişimi: Muhammed Asil İl Müdür Yardımcılığına Atandı

9 Temmuz 2026
Hacı Mustafa Akın

İznik Zeytin Tarımında Bir Çınar: Hacı Mustafa Akın “Ayrancı”

8 Temmuz 2026
İznik defteri-logo

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi

 

www.İznikdefteri.com
1991 yılında kurulmuş olup,
Bir İznik Dizayn iştirakidir

  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.

Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.