• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
İznik Defteri
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
İznik Defteri
Sonuç yok
Tüm sonuçlar

Gladyatörlerin Döğüştüğü Anlaşıldı

Yazar : HAYRİ ŞEN
16 Şubat 2018
Kategori Kültür Sanat, Manşet
0
Gladyatörlerin Döğüştüğü Anlaşıldı
0
0
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

Türkiye’nin ayakta kalmış görkemli tarihi yapılardan olan İznik Roma Tiyatrosunda sanat gösterilerinin yanı sıra gladyatör döğüşlerinin de yapıldığı netlik kazandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Mustafa Özdemir, komisyon üyeleri ile birlikte önceki gün geldiği İznik’te İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Rölöve Anıtlar Müdürü Aylin Kırlangıç ile birlikte Ayasofya (Orhan Camii), Roma Tiyatrosu, Yeşil Cami, Abdulvahap Sancaktar Türbesi, Kırgızlar Türbesi ve Müze’de incelemelerde bulundu.
CHP’li İznik Belediye Meclis üyesi  Dündar Koyutürk’ün “İznik’te turist sayısı denen az?” diyerek, üyesi olduğu Bursa Büyükşehir Belediyesi Turizm Komisyonuna verdiği önerge sonrasında konuyu araştırmak üzere İznik’e gelen heyet, tarihi bir gerçeğe de şahit oldu.
Roma tiyatrosunda sadece sanatsal gösteriler değil aynı zamanda gladyatör dövüşleri de  yapıldığı ortaya çıktı.

GLADYATÖRLERİN KULLADIĞI KAPI NETLEŞTİ

Toplam 15 bin kişi kapasiteli II. yüzyıla ait Roma Tiyatrosunda M.S 110 yıllarında Gladyatör Döğüşleri’nin yapıldığı kesinlik kazandığı öğrenilirken Roma tiyatrosunu gezen komisyon başkanı Mustafa Özdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik ve Rölöve Anıtlar Müdürü Aylin Kırlangıç yetkililerden bilgi aldılar.
Tarihi Roma Tiyatronun batısında yer alan üzerinde kalkan ve kılıç kabartmalı kapının galadyatörlere ait olduğu ve buradan arenaya giriş yaparak dövüşlerin gerçekleştiği ifade edilirken, kapı girişinin de sonradan bir duvar ile kapatılmış olduğu belirtildi. İznik’te bulunan Roma tiyatrosu, Roma İmparatoru Traianus döneminde, Eyalet Valisi Pilinius Csecillius Secunds (62-113) tarafından Roma halkının da desteği ile tamamlanandığı biliniyor.
Büyükşehir Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Mustafa Özdemir, “İznik’e tarihi yerlerinde incelemeler yapmak üzere geldik. İlçe de turizmi nasıl ileriye götürürüz ona bakacağız. Amacımız verimli olmak ve İznik turizmi geliştirmek” dedi. İlçede ki diğer tarihi eserleri de inceleyen komisyon üyeleri sorunları tespit ettikten sonra çözüm için detaylı bir rapor hazırlayacaklar.

Etiketler: iznik roma tiyatrosuroma tiyatrosuroma tiyatrosu gladyatör döğüşleri
Önceki Yazı

Hac Ve Umre Turlarına Uzman Desteği

Sonraki Yazı

Çavuşoğlu; “AK Parti sendelerse Türkiye sendeler”

Sonraki Yazı
Çavuşoğlu; “AK Parti sendelerse Türkiye sendeler”

Çavuşoğlu; "AK Parti sendelerse Türkiye sendeler"

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

Yaren Leylek

Yaren Leylek, 12. Yılında Dostunu Unutmadı

20 Mart 2023
Edirne - Kom

Uluslararası Silah Kaçakçısı Karı Koca Yakalandı

17 Mart 2023
Deprem- Evlendiler

Depremden Kurtuldular, İnegöl’de Evlendiler

16 Mart 2023
Evlerinde Ölü Bulundular

Karı Koca Evlerinde Ölü Bulundu

9 Mart 2023
Gemlik Uyuşturucu

Evinde 2,15 Kg. Uyuşturucu ile Yakalandı

9 Mart 2023
İyi Parti- İznik Gölü

İYİ Partiden İznik Gölü Hakkında Suç Duyurusu

3 Mart 2023
Kayın Ormanı

Kayınormanı Derneğinden 3 Mart Açıklaması

3 Mart 2023
Cargill-Ruhsat

Yargıdan Cargill’e Ruhsat Şoku

3 Mart 2023
İznik defteri-logo

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi

 

www.İznikdefteri.com
1991 yılında kurulmuş olup,
Bir İznik Dizayn iştirakidir

  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.

Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.