• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
İznik Defteri
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
İznik Defteri
Sonuç yok
Tüm sonuçlar

Engelsiz Şehirler, Engelsiz Hayat…

Yazar : HAYRİ ŞEN
15 Şubat 2017
Kategori Kültür Sanat
0
Engelsiz Şehirler, Engelsiz Hayat…
0
0
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

 

İznik Meslek Yüksek Okulu ile Engelsiz Hayat Derneğinin organizasyonu ile gerçekleştirilen konferans Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Salonunda yapıldı.

Konferans, İznik Engelliler Yardım ve Himaye Derneği Başkanı Erdoğan Bıçak, Endüstriyel Cam ve Seramik Program Başkanı Öğretim Görevlisi Senanur Gündoğdu ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.“Engelsiz Şehirler, Engelsiz Hayat” Konferansı Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği ve Arende Başkanı Adem Kuyumcu tarafından verildi.

Başkan Kuyumcu yaptığı konuşmasında;
“Engelli ve engelli yakını olmak utanılacak bir durum değildir. Her gün  “Normale dönmemizi” bekleyerek hayat kalitemizi düşüren ailelerin zihniyeti değişmelidir. Engelli ve Otizmli olmak suç ve ayıp değildir. Hayatın içinde yer almak için engelli değil engellenenleriz. Yapılan araştırmalar da Engelli ailenin istekleri maaş, bakım üçreti, vergi muafiyeti, engellinin gelecekte ne olacak kaygısı yaşarken, engelli birey ise Eğitim, İstihdam edilme, diğer bireyler gibi sosyal hayatta yer alabilme ve gelecek kaygısıyla karşı karşıya kalmaktadır. 2004–2005 yıllarında çıkan 5216 ve 5393 sayılı belediyeler kanunu ile 5378 sayılı engelliler ile ilgili kanunlar yürürlüğe girmiştir. 2005 yılında çıkan Kanunlar var olmasına rağmen 7 yıllık sürede engelsiz şehirler ve erişilebilir şehirler konusunda yeteri kadar düzenlemeler yapılmamıştır. Mimari konular ile ilgili verilen süre ise 7 Temmuz 2012 tarihinde dolmaktadır. Hastanelere, Okullara, Belediyelere, Hükümet Binalarına, Camilere girebilmemiz için konan engeller kaldırılmalıdır. Başka birinin yardımıyla değil tek başımıza sokağa çıkmak tüm engellilerin doğal hakkıdır” dedi.

Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksek Okulu Endüstriyel Cam ve Seramik Program Başkanı Öğretim Görevlisi Senanur Gündoğdu yaptığı konuşmasında “Öncelikle davetimizi kabul edip bizleri kırmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bizler ve öğrencilerim için çok yararlı geçen bu konferans ufkumuza ışık tuttu dedi.”
Günün anısına Gündoğdu, Kuyumcu’ya İznik Çinisi sunarken, Dernek Başkanı Erdoğan Bıçak’ta Kuyumcu’ya çini hediye etti.

Önceki Yazı

Turizm Haftası Etkinlikler İle Kutlandı

Sonraki Yazı

Sivil Toplum Örgütlerinden Kutlu Doğum Aşı

Sonraki Yazı
Sivil Toplum Örgütlerinden Kutlu Doğum Aşı

Sivil Toplum Örgütlerinden Kutlu Doğum Aşı

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

Orhangazi Özel Harekat

Ailesinden 4 Kişiyi Katletti

27 Ocak 2023
Gübre İçinde Ceset

Kan Donduran Olay, Gübre İçinde Ceset Bulundu

25 Ocak 2023
Kayıp Şahıs

Göldeki 2 Kayıp Şahıs, 3 Saat Sonra Bulundu

20 Ocak 2023
İznik Kredi Kooperatifi

Recep Uslu 4.Kez Başkan Seçildi

19 Ocak 2023
Gemlik Dolandırıcılık

1 Dolandırıcılık Dosyası, 110 Vakayı Çözdü

18 Ocak 2023
Borusan İlkokulu

Türkiye’de Ve Bursa’da Bir İlk: Borusan İlkokulu

17 Ocak 2023
Marmarabirlik Kredi

Marmarabirlik’ten 538 Milyon TL Kredi Tahsisatı

14 Ocak 2023
Silahlı Saldırı - Hüseyin Zümrüt

14 Yıl Sonra Yine Silahlar Konuştu

13 Ocak 2023
İznik defteri-logo

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi

 

www.İznikdefteri.com
1991 yılında kurulmuş olup,
Bir İznik Dizayn iştirakidir

  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.

Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.