• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
İznik Defteri
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
İznik Defteri
Sonuç yok
Tüm sonuçlar

Çalıştay Göz Doldurdu

Yazar : HAYRİ ŞEN
15 Şubat 2017
Kategori Kültür Sanat
0
Çalıştay Göz Doldurdu
0
0
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

İznik Belediyesi ve U.Ü İlahiyat Fakültesi ortaklaşa düzenlediği ‘İznikli Gönül Adamı Eşrefoğlu’ Sempozyumu Devlet Su İşleri (DSİ) İznik tesislerinde 7–8–9 Mayıs 2010 tarihinde düzenledi.

Farklı Üniversitelerden 28 akademisyenin 20 tebliği Sempozyumun açılışında konuşan U.Ü. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Kılavuz bu Sempozyumun düzenlenmesindeki temel amacın binalarla birlikte bunları şereflendiren insanların da tanıtılması olduğunu ifade etti. İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, 2010 yılını İznik’in tanıtım yılı ilan ettiklerini hatırlatarak, “ Bu doğrultuda İznik’i bütün dünyaya tanıtmak için kampanyalar düzenliyoruz. Bunarlı yaparken ilçemizin sadece doğal güzelliklerini, tarihi zenginliklerini değil, aynı zamanda mekânlara taşa can veren insanlarımızı da tanıtacağız. Bu gün Eşrefoğlu Rumi ile başlattığımız gönül sultanlarını tanıtma faaliyetlerimize Davudi Kayseri, Şeyh Kudbettin ile devam edecek” şeklinde konuştu. İznik Kaymakam Vekili Erkan Peynircioğlu Eşrefoğlu gibi gönül adamlarının Türk Kültürünün can damarları olduğunu kaydederek, “Bu zaatlara sahip olduğumuz için bu topraklar bizim bin yıldır vatanımız” dedi. Eşrefoğlu’nun İslam’ın en yaygın tarikatlarından olan Kadiriliğin pir-i sanisi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Süleyman Uludağ, “İslam’ın Anadolu ve Balkanlarda yayılıp yerleşmesinde çok katkısı olan bu zatı gençlerimiz tarafından tanınmasına ve anlaşılmasına katkı sağlayacak bu organizasyonu düzenleyenleri kutluyorum” diye konuştu. Açılış oturumun diğer bir konuşmacısı U.Ü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, Osmanlıda tarikatlar ve tasavvufi akımlar hakkında bilgi verdikten sonra “ Osmanlı’nın zihniyeti çözmek istiyorsak, sadece resmi tarihi değil bu gönül adamalarını iyi tahlil etmeliyiz” dedi.

Toplam altı oturumda gerçekleştirilen Sempozyuma katılan akademisyenler, Eşrefoğlu Rumi’nin hayatı, eserleri, çalışmaları ve etkisi başta olmak üzere Türk Tasavvuf Kültürü, dönemin sosyal ve ekonomik yapısı gibi konularda tebliğler sundu.
Diğer taraftan Sempozyumda sunulan tebliğlerden oluşan ve Prof. Dr. Bilal Kemikli editörlüğünde hazırlanan ‘İznikli Gönül Adamı Eşrefoğlu Sempozyumu Kitabı” katılımcılara hediye edildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Sempozyuma, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri de katıldı. Sempozyum kapsamında Yeşil Camii, Şeyh Kutbettin ve Nilüfer Hatun İmareti’nin bulunduğu Yeşilpark bölgesinde Gece Bursa Türk Müziği Topluluğu Eşrefoğlu Rumi’nin ilahilerinden bir demet sunarak konser verdiler. Sempozyumun son günü katılımcılar İznik’in Tarihi ve Kültürel değerlerini Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz ve İlçe Müftüsü Hasan Atlı Rehberliğinde gezerek yakından tanıdılar.

Önceki Yazı

İznikspor İlk Firesini Verdi (İznikspor 1 Altınsaban 1)

Sonraki Yazı

İznik&#39e Vatikan&#39dan Sürpriz Konuk

Sonraki Yazı
İznik&#39e Vatikan&#39dan Sürpriz Konuk

İznik&#39e Vatikan&#39dan Sürpriz Konuk

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

Orhangazi Özel Harekat

Ailesinden 4 Kişiyi Katletti

27 Ocak 2023
Gübre İçinde Ceset

Kan Donduran Olay, Gübre İçinde Ceset Bulundu

25 Ocak 2023
Kayıp Şahıs

Göldeki 2 Kayıp Şahıs, 3 Saat Sonra Bulundu

20 Ocak 2023
İznik Kredi Kooperatifi

Recep Uslu 4.Kez Başkan Seçildi

19 Ocak 2023
Gemlik Dolandırıcılık

1 Dolandırıcılık Dosyası, 110 Vakayı Çözdü

18 Ocak 2023
Borusan İlkokulu

Türkiye’de Ve Bursa’da Bir İlk: Borusan İlkokulu

17 Ocak 2023
Marmarabirlik Kredi

Marmarabirlik’ten 538 Milyon TL Kredi Tahsisatı

14 Ocak 2023
Silahlı Saldırı - Hüseyin Zümrüt

14 Yıl Sonra Yine Silahlar Konuştu

13 Ocak 2023
İznik defteri-logo

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi

 

www.İznikdefteri.com
1991 yılında kurulmuş olup,
Bir İznik Dizayn iştirakidir

  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.

Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.