• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
İznik Defteri
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
İznik Defteri
Sonuç yok
Tüm sonuçlar

Bursa’nın ‘Yaşayan Geçmişi’ Genç Nesillere Anlatıldı

‘Yaşayan Geçmişi ile Bursa Okulunuzda' projesi, pandemi nedeniyle verilen aranın ardından İznik ilçesindeki okullarla yeniden başladı.

Yazar : HAYRİ ŞEN
22 Mart 2022
Kategori Eğitim
0
Bursa’nın ‘Yaşayan Geçmişi’ Genç Nesillere Anlatıldı
0
0
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

Bursa’da kentlilik bilincine sahip nesiller yetiştirilmesi amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen ‘Yaşayan Geçmişi ile Bursa Okulunuzda’ projesi, pandemi nedeniyle verilen aranın ardından İznik ilçesindeki okullarla yeniden başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nden yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından “2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti” ilan edilen “Osmanlı payitahtı” Bursa’nın UNESCO değerleri kentte eğitim gören öğrencilere aktarılıyor.

Merkeze uzak ilçelerde orta dereceli okullarda eğitimine devam eden öğrencilere Bursa’nın tarihi ve kültürel değerlerini, UNESCO Dünya Kültür Mirası alanlarını ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nı tanıtmak, Bursa’nın değerlerine yönelik farkındalık uyandırmak ve kentlilik bilincini aşılamak amacını taşıyan proje, İznik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülüyor.

Bursa’nın tarihi ve kültürel değerlerini, UNESCO Dünya Kültür Mirası alanlarını ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nı tanıtmak, Bursa’nın değerlerine yönelik farkındalık uyandırmak ve kentlilik bilincini aşılamak amacını taşıyan ve Pandemi dolayısıyla ara verilen projenin yeniden başlamasıyla birlikte İznik’te Şehit Sedat Pelit Anadolu Lisesi ve Eşrefzade Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 130 öğrenciye sunum yapıldı. Sunuma katılan öğrencilere, Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan çanta ve klasörler hediye edildi.

Proje kapsamında daha önce; Büyükorhan, Harmancık, Keles, Orhaneli ve Yenişehir ilçelerinde sunumlar gerçekleştirilmişti.

Etiketler: Bursa Büyükşehir Belediyesiİlçe Milli Eğitim Müdürlüğüiznik unescoiznik UNESCO Dünya Mirasıtürksoy
Önceki Yazı

Sürücüler Dikkat! Ehliyet Yenileme Son Gün Ne Zaman?

Sonraki Yazı

GTSO’da, STK’larla Ortak Akıl Toplantısı Gerçekleştirildi

Sonraki Yazı
GTSO Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası

GTSO'da, STK’larla Ortak Akıl Toplantısı Gerçekleştirildi

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

Kaynarca-Hisardere

Aynı Günde İki Farkı Kaza’da 1 Kişi Hayatını Kaybetti

23 Mayıs 2022
İznik Ultra

Türkiye’nin En Büyük Maratonu ‘İznik Ultra’ Start Aldı

21 Mayıs 2022
Pithiviers Dostluk Derneği

Pithiviers ile İznik Kardeşliği Pekiştirildi

19 Mayıs 2022
Armutlu

Armutlu’da Çifte İnfaz

17 Mayıs 2022
4’üncü Dünya Göçebe Oyunları

4. Dünya Göçebe Oyunlarında İznik İçin Geri Sayım

15 Mayıs 2022
Gemlik

Gemlik’te Silahlar Konuştu

13 Mayıs 2022
Zafer Plaza

Zafer Plaza AVM’den; “Can ve Mal Güvenliği” Önceliğimiz

12 Mayıs 2022
İyi Parti

İYİ Parti’den Belediye Meclisine Soru Önergesi

10 Mayıs 2022
İznik defteri-logo

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi
  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.

Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.