• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlginç Haberler
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
İznik Defteri
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlginç Haberler
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlginç Haberler
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
No Result
View All Result
İznik Defteri
No Result
View All Result
Anasayfa Ekonomi

Başkan Asa’dan Zeytin üreticiye çağrı &#39Kooperatifine sahip çık&#39

Yazar : HAYRİ ŞEN
15 Şubat 2017
Kategori Ekonomi
0
0
12
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

Başkan Asa, “ Yeni bir milat olarak kabul ettiğimiz önümüzdeki kampanya döneminde Marmarabirlik olarak bu yıl yağlık zeytin dahil 60 bin ton ürün almayı hedefliyoruz.” dedi.

 

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, üreticileri birliğe sahip çıkmasını isteyerek 2015-2016 ürün alım kampanyası için hazırlıklara başladıklarını belirtti.
Asa, “Düzenli ürün teslim edildiği sürece her kalibreden dengeli stok oluşturulacak, dengeli stoklar da satışlara olumlu yansıyacaktır. Bu nedenle ortaklarımızın düzenli ürün teslimatında bulunarak kooperatiflerine sahip çıkmaları büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

Marmarabirlik teknik ekibinin, kampanya döneminden önce kooperatif bölgelerinde rekolte tespit çalışmaları yapmak üzere incelemelerde bulunduğunu vurgulayan Asa, elde edilen verilerin, ürün hasadına ilişkin takvim planına ışık tutacağını söyledi. Asa, önümüzdeki süreçte rekolte beyanları alındıktan sonra ürün alım kampanyasının startının verileceğini bildirdi.

 

“ÜYE ORTAKLARIMIZ HER ZAMAN AYRICALIKLI”

Asa, hiçbir tarım ürününde, bir önceki yılın fiyat garantisinin korunduğu bir sistem olmadığına da dikkat çekerek, Marmarabirlik’in her kampanya döneminde, bir önceki yıl açıklanan fiyatların altına inmediğini ve zeytin üreticisinin bu konuda ayrıcalığa sahip olduğunu söyledi. Başkan Asa, “Marmarabirlik olarak her kampanya döneminde bir önceki yılın fiyat garantisiyle ürün alım fiyatlarını açıklıyoruz. Hangi tarım ürününde bu garanti var&#63 Üreticilerimiz kurumlarına sahip çıkmalı ki bu fiyatlar daha da yukarı çekilebilsin” dedi.

 

“ÜRETİCİ-TÜKETİCİ DENGESİ KORUNACAK”

Başkan Asa, ülke genelinde yağlık zeytin fiyatları konusunda birbirinden farklı ve asılsız söylentiler olduğuna da işaret ederek, Marmarabirlik’in alım fiyatlarını, üretici-tüketici dengesini koruyarak belirleyeceğini kaydetti. Sürdürülebilir bir kazanç için üreticinin emeğini gözetirken, tüketicinin durumunun da göz önüne alınması gerektiğini ifade eden Asa, şöyle devam etti:

“Ürün almak çok kolay, önemli olan ürünü satmak. Marmarabirlik’in geçmişte en büyük problemlerinden biri düzenli satış yapamamaktı. 2009 yılında ortalama 23 bin tonlar seviyesinde olan ürün satış miktarımızı, bugün 40 bin tonlar bandına çekerek, yüzde 80’lere varan artış trendi yakaladık.

 

“5 YILDIR SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ”

Marmarabirlik olarak attığımız her adımda üçlü dengeyi düşünmek zorundayız. Üretici-Marmarabirlik ve tüketici dengesini koruyamadığımız takdirde büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliriz. Sadece bir yıllık kazanç olarak düşünmemek gerekir. Son 5 yılı genel olarak değerlendirdiğimizde, Marmarabirlik olarak ne söylediysek sözümüzü yerine getirdik. Bu kampanya döneminde de yine ortaklarımızın kooperatiflerine ve Marmarabirlik’e güvenmelerini bekliyoruz. Geçmiş kampanya dönemlerinde, verdiğimiz sözleri yerine getirmiş olmamız, bu güvenin en önemli teminatıdır.”

Etiketler: Hidamet AsaMarmarabirlik
Önceki Yazı

Yaşatılan Suni Polemik Çinileri Kırdırdı

Sonraki Yazı

Asırlık Delikanlı, Delikanlı Başı Oldu

HAYRİ ŞEN

Sonraki Yazı

Asırlık Delikanlı, Delikanlı Başı Oldu

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

İznik Gölü

İznik Gölünde Sevindiren Gelişme

12 Nisan 2021
Zeyder

Zeyder’in Yeni Başkanı Solaksubaşı

9 Nisan 2021
Zimmetine

Zimmetine 219 bin TL Geçirdiği İddiasıyla Tutuklandı

6 Nisan 2021
İmam-İznik

Cami Hırsızı, İmam Sayesinde Yalanlandı

29 Mart 2021
İznik İyi Parti

İyi Parti İznik İlçe Başkanlığından Basın Açıklaması

2 Nisan 2021
İznik Defteri

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Bizi Takip Edin

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • İlginç Haberler
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi
  • Video Galeri
    • İznik Haber Videoları
    • İznik Tanıtım Videoları
  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI
  • İLETİŞİM

© 2020 İznik Defteri Tüm Hakkı Saklıdır.

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlginç Haberler
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri

© 2020 İznik Defteri Tüm Hakkı Saklıdır.