• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
İznik Defteri
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
İznik Defteri
Sonuç yok
Tüm sonuçlar

Bakan Faruk Çelik, Yeni SGK Hizmet Binası Açılışı İçin İznik&#39e Geldi

Yazar : HAYRİ ŞEN
23 Ağustos 2017
Kategori Siyaset
0
Bakan Faruk Çelik, Yeni SGK Hizmet Binası Açılışı İçin İznik&#39e Geldi
0
0
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

Yapımı 108 gün gibi kısa bir sürede tamamlanan İznik SGK Hizmet binası açılışı tüm siyasileri bir araya getirdi. Açılışını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yaptığı İznik SGK hizmet binası toplamda 5600 m² alana sahip olup 1300 m² kare kapalı alan ve 3 katlı olarak hizmet verecek.

108 gün  gibi kısa süre içerisinde Emek İnşaat tarafından yapımı gerçekleştirilen İznik SGK Hizmet Binasında 16 Personel görev yapacak.

Açılış töreninde Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin, İsmail Yılmaz, İsmet Su ve Önder Matlı, İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, İznik ve çevre ilçelerden siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan yoğun bir  katılım gözlendi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu konuşmasında Bursa’da 790 bin SGK’lı çalışan bulunduğunu belirterek;
“Bursa’da bu gün SSK’lı, BAĞKUR’lu, Emekli Sandığı‘na bağlı yaklaşık 790 bin çalışan var. 444 bin emekli, dul ve yetim maaşı alan vatandaşımız var. Nüfusun yüzde 99,38’i bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu‘ndan hizmet alıyor. Onun için vatandaşın en çok gidip geldiği, en çok irtibatın olduğu kurumlardan biri olan sosyal güvenlik hizmetleri ile ilgili hizmeti vatandaşın ayağına getirmek önemli. Onun için bu gün İznik’te açtığımız bu hizmet binası vatandaşlarımızın daha iyi hizmet almasına vesile olacak.” diye konuştu.

Açılış konuşmasında Bakan Çelik “Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye” imajına dikkat çekerken, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun doğumdan ölüme, hatta ölüm ötesinde hak sahiplerini de ilgilendiren çok önemli bir kurum olduğunu dile getirerek, “Bu kapının hem insanımıza yakın olması, hem bu hizmet kapısının açık olması son derece önemli.” ifadesini kullandı.

2008 yılında köklü bir reform yapma ile karşı karşıya kaldıklarını, çünkü artık sosyal güvenlik hizmetlerini sürdürmenin mümkün olamayacağı bir noktada yapılan radikal değişiklikler ile kurumun şu kurtarıldığını ifade eden Bakan Çelik;
“7 ay içinde beklediğimiz primler 62 Katrilyon (62 Milyar TL) civarında idi. 2013’ün ilk 7 ayında Sosyal Güvenlik Kurumu 62 Katrilyon prim tahsil edecekti. Bütçede böyle öngörmüştük. Ama çok şükür bu 62 değil, 66.2 Katrilyon olarak gerçekleşti. 7 ay içinde 4 Katrilyonun üzerinde fazla vermiş durumdayız. Genel gelir ve giderler açısından ise 7 ay içinde 6,5 Katrilyonluk bir fazlamızın olduğunu burada ifade etmek istiyorum. Bunların tümü reformun kazanımlarıdır. Güçlü Türkiye hepimizin özlemi, ama güçlü Türkiye’den rahatsız olanlar var. Ülke dışında Güçlü Türkiye’den rahatsız olanlar önemli değil, ama bizi üzen güçlü Türkiye’den içeride birilerinin rahatsız olmasıdır. İşte önümüzdeki dönemde daha çok çalışmalıyız. Milletin taleplerine daha çok kulak vermeliyiz ve canla, başla millet ne diyorsa onların gerçekleşmesi konusunda gayretlerimizi eksik etmemeliyiz ki içeride de güçlü Türkiye istemeyenlere gereken cevabı verebilelim” diye konuştu.

Açılış kurdesi kesilmesi ardından kurum içersinde çalışanlar ile bir süre sohbet eden Bakan Çelik, açılış ardından ana cadde boyunca yürüyerek vatandaşlar ile bol bol sohbet etti. Yürüyüş ardından Ak Parti ilçe binasında yönetici ve kadın kolları ile bir araya gelen Bakan Çelik’e AK Parti İznik İlçe Başkanı Osman Sargın tarafından özel yapım İznik Çinisi hediye edildi.

Partililere hitaben bir konuşma gerçekleştiren Bakan Faruk Çelik, ” İznik’te güzel bir açılış gerçekleştirdik. Sizlerin destekleri ile daha bir çok açılışlar gerçekleştireceğiz. İznik’i Müze Kent yapmaya çalışıyoruz. İnşallah yerel seçimlerde de zafer AK Partimizin olur” diye konuştu.

Editör Notu;

–Bursa Ak Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin olmayışı dikkat çekti. Bina açılışı ardından Başkan Altepe Boyalıca’ki açılışa katıldı.

–Yıldırım, Harmancık, Büyükorhan, Yenişehir, Orhangazi, Osmangazi, Kestel, Gürsu ve İznik’ten siyasi idareciler yanında seçimlere ramak kala siyasi arenaya göz kırpan aday adaylarının çokluğu dikkat çekti. Deyim yerindeyse metrekareye 5 aday adayı düşüyordu.

Önceki Yazı

Taşımalı Eğitimde Yemek Sıkıntısı Devam Ediyor

Sonraki Yazı

Bakan Faruk Çelik, Yeni SGK Hizmet Binası Açılışı İçin İznik&#39e Geldi

Sonraki Yazı
Bakan Faruk Çelik, Yeni SGK Hizmet Binası Açılışı İçin İznik&#39e Geldi

Bakan Faruk Çelik, Yeni SGK Hizmet Binası Açılışı İçin İznik&#39e Geldi

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

Yaren Leylek

Yaren Leylek, 12. Yılında Dostunu Unutmadı

20 Mart 2023
Edirne - Kom

Uluslararası Silah Kaçakçısı Karı Koca Yakalandı

17 Mart 2023
Deprem- Evlendiler

Depremden Kurtuldular, İnegöl’de Evlendiler

16 Mart 2023
Evlerinde Ölü Bulundular

Karı Koca Evlerinde Ölü Bulundu

9 Mart 2023
Gemlik Uyuşturucu

Evinde 2,15 Kg. Uyuşturucu ile Yakalandı

9 Mart 2023
İyi Parti- İznik Gölü

İYİ Partiden İznik Gölü Hakkında Suç Duyurusu

3 Mart 2023
Kayın Ormanı

Kayınormanı Derneğinden 3 Mart Açıklaması

3 Mart 2023
Cargill-Ruhsat

Yargıdan Cargill’e Ruhsat Şoku

3 Mart 2023
İznik defteri-logo

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi

 

www.İznikdefteri.com
1991 yılında kurulmuş olup,
Bir İznik Dizayn iştirakidir

  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.

Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.