• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
İznik Defteri
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
İznik Defteri
Sonuç yok
Tüm sonuçlar

Anıtlar Yüksek Kurulundan Yerinde İnceleme

Yazar : HAYRİ ŞEN
15 Şubat 2017
Kategori Manşet
0
Anıtlar Yüksek Kurulundan Yerinde İnceleme
0
0
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

Bursa Anıtlar Koruma Kurulu üyeleri yapılan çalışmaları yerinde görmek düşüncesi ile bir dizi ziyaret için İznik'e geldi.

Kurul Başkanı Murat Taş, Kurul müdürü Serpil Arık, üyeler, Işıl Gençoğlu, Nazire Diker, Kazım Karabulut, Bülent Nuri Kılavuz, Bursa Müze Müdürü Sinan Özbey, Röleve Anıtlar Müdürü Aylin Kırlangıç, Mevlüde Kapta ve kurul röportörleri ile birlikte İznik'e gelen kurul üyeleri Yeşil Cami çevre düzenleme Mimari, peysaj avam projesi, Ayasofya camii bahçesindeki mevcut tuvaletler yerine yeni tuvalet yapılması talebinin değerlendirmesi, Kıyı bandı Kentsel tasarım avam projesi ve Yeni İznik Müzesi inşaat alanında yapılan sondaj kazı rölevesi konusunda çeşitli incelemelerde bulundular.
 

"YEŞİL MÜZE" KURUL KARARI İLE ŞEKİLLECEK


Ziyaretin uzun bir süresini 19.06.2012 tarihinde Kültür Ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü Bursa Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından ihalesi açılması ardından restorasyonu devam eden İznik Nilüfer Hatun İmarethanesi ve Müştemilatı Yapımı Teşhir Tanzimi ve Çevre Düzenlemesi projesi kapsamında ek bina temel kazılarında ortaya çıkan Bizans dönemine ait olabileceği tahmin edilen konut temellerinin bulunduğu alanda geçiren kurul üyeleri son kazılarda ortaya çıkan 10. yüzyıl’a ait olduğu sanılan Bizans dönemi Şapel (Kutsanma Alanı)'nı incelediler.

Alınan bilgiye göre bu ziyaret ardından alınacakları karar ile, alışılmışın dışında bir mimari projeye sahip olan "İznik Yeşil Müze" diye adlandırılan, idari binaların yanı sıra arkeoloji bölümünün yer alacağı yeni binanın üst terası temiz enerji kullanımı için yeşil alandan oluşan, yine bu alanda güneş enerjisini elektriğe çevirecek olan mimariye uygun ayrı çatıların mevcut olduğu, kendi elektriğini kendisinin üretmesi planlanan yeni Müze idari binasının buraya mı yoksa başka bir bölgeye mi inşa edileceği netleşecek.

Önceki Yazı

Sıcağın Etkisi Fotoğraf Çekimlerine de Yansıdı

Sonraki Yazı

2 Yıl Önce Çekilen Evlilik Teklifi Videosu Yürekleri Burktu

Sonraki Yazı
2 Yıl Önce Çekilen Evlilik Teklifi  Videosu Yürekleri Burktu

2 Yıl Önce Çekilen Evlilik Teklifi Videosu Yürekleri Burktu

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

İznik 2023 Seçim Sonuçları

Mahalleler Bazında İznik Seçim Sonuçları

29 Mayıs 2023
Türk Seramik

Türk Seramik Sanatçılarından Anlamlı Sergi

22 Mayıs 2023
İznik Gölü-Şantiye

Göle Sıfır, Hastaneye 25 Metre Şantiye Kuruldu. Yöneticiler Uyuyor mu?

19 Mayıs 2023
İznik Emniyet

İznik Emniyeti Göz Açtırmadı

16 Mayıs 2023
İznik Mavi Beyaz

Porselene Giden Yolda “Mavi Beyaz”

16 Mayıs 2023
İstifa

Hidamet Asa’ya Sert Tepti. “Derhal O Koltuktan İstifa Et”

5 Mayıs 2023
İznik Ultra Maraton-2023

İznik Ultra Maratonu 11.Yılında Sahipsiz Kaldı

18 Nisan 2023
İznik Şerefiye Köyü

Arkadaşını Kafasından Vurdu. Jandarmayı Arayıp İtiraf Etti

8 Nisan 2023
İznik defteri-logo

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi

 

www.İznikdefteri.com
1991 yılında kurulmuş olup,
Bir İznik Dizayn iştirakidir

  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.

Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.