• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
İznik Defteri
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
İznik Defteri
Sonuç yok
Tüm sonuçlar

ADD İznik Şb.Başkanlığından 26 Ağustos Basın Açıklması

Yazar : HAYRİ ŞEN
15 Şubat 2017
Kategori Manşet
0
ADD İznik Şb.Başkanlığından 26 Ağustos Basın Açıklması
0
0
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

 

“Sarışın bir kurda benziyordu.            

  Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı.  

  Yürüdü uçurumun başına kadar,      

  eğildi, durdu.             

  Bıraksalar       

  ince, uzun bacakları üstünde yaylanarak      

  ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak     

  Kocatepe'den Afyon Ovası'na atlayacaktı.”          
Nazım Hikmet’in bu ünlü mısralarında sarışın bir Kurda benzettiği Mustafa Kemal Atatürk, 26 Ağustos 1922’de, saat 5,30’da Kocatepe’de Büyük Taarruz’un başlama emrini verdiği an, Türk milletinin iki yüzyıldan beri süren kötü talihinin de sona erdiği andır. Kocatepe’de mutlak bir zaferin işaretini veren top ateşleri aynı zamanda tam bağımsız, özgür, egemen ve çağdaş bir cumhuriyetin kurulacağının da müjdesini veriyordu.

Türk milleti yalnız ülkemizin düşmanlardan kurtarılması için değil, çağdaş, laik ve uygar bir devletin kurulması için de Atatürk’e tam destek verdi. Atatürk, milletten aldığı güçle Türkiye’ye çağ atlattı ve ülkemizin dünyanın en uygar ülkelerinin düzeyine ulaşmasının yolunu açtı. Aklın ve bilimin önderliğinde Türkiye’yi dünyanın en barışçı ve en saygın ülkelerinden biri haline getirdi.

Şimdi onun bu yüce eserini tahrip etmeye çalışanlar var. O’nun en büyük devrimlerinden biri olan Türk milletini bölüp parçalamaya çalışanlar var. Din, mezhep ve etnik köken farkı gözetmeden bütün vatandaşlarımızın Türk olduğu inancını ortadan kaldırmaya çalışanlar var. Türk milleti kavramını ağızlarına almaktan kaçınan siyaset adamları var. O’nun Cumhuriyetin en temel dayanaklarından biri yaptığı laikliği ortadan kaldırıp Türkiye’yi otoriter bir din devleti yapmaya kalkışanlar ve bunlara payanda olanlar var. Silah zoruyla Atatürk Cumhuriyetini yıkıp devlet içinde devlet kurmaya çalışan eli kanlı teröristlerle müzakere masasına oturanlar, hatta onlarla kucaklaşanlar var. Ülkenin saygın aydınlarını, bilim adamlarını, gazetecilerini, subaylarını halkın gözünde küçük düşürmeye çalışanlar, onları hedef göstererek cezalandırılmalarına çalışanlar var. Yabancı ülkelerin dümen suyundan giderek ülkemizi Orta Doğunun savaş bataklığına sürüklemek isteyenler var.

Biz, Atatürk’e ve onun devrimlerine yürekten inanan yurtseverler olarak onlara diyoruz ki: Başaramayacaksınız!

26 Ağustos 1922’den bu yana geçen 90 yıl içinde Büyük Kurtarıcı Atatürk’ün eserlerini yürekten benimsemiş, vazgeçilmez bir yaşam biçimi haline getirmiş olan on milyonlarca yurttaşımız size geçit vermeyecektir.

Büyük Atatürk, Atatürkçü Düşünce Derneği, senin eşsiz devrimlerinin ebediyen yaşaması ve Türkiye’nin senin gösterdiğin yolda, demokrasi ve barış içinde ilerlemesi için var gücüyle çalışmaya devam edecektir.

ADD İznik Şb.Başkanlığı Adına

Ergün Balaban

Önceki Yazı

Devlet Vatandaşının Derdini Dinledi

Sonraki Yazı

Ak Gençlik’ten 30 Ağustos Zafer Kupası

Sonraki Yazı
Ak Gençlik’ten 30 Ağustos Zafer Kupası

Ak Gençlik’ten 30 Ağustos Zafer Kupası

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

Kemençe -İznik

Dedesine Özendi Kemençe Ustası Oldu

27 Mayıs 2022
İznik-Boyalıca

Boyalıca’da Trafik Kazası,1 Yaralı

26 Mayıs 2022
Tarikat

Şeyhinin Dışkısını Yiyip, İdrarını İçen 12 Mürit Hayatını Kaybetti

26 Mayıs 2022
İznik Ultra 2022

İznik Ultra 2022 Yılı Heyecanı Ardından

24 Mayıs 2022
Kaynarca-Hisardere

Aynı Günde İki Farkı Kaza’da 1 Kişi Hayatını Kaybetti

23 Mayıs 2022
İznik Ultra

Türkiye’nin En Büyük Maratonu ‘İznik Ultra’ Start Aldı

21 Mayıs 2022
Pithiviers Dostluk Derneği

Pithiviers ile İznik Kardeşliği Pekiştirildi

19 Mayıs 2022
Armutlu

Armutlu’da Çifte İnfaz

17 Mayıs 2022
İznik defteri-logo

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi
  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.

Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.