• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
İznik Defteri
Advertisement
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
İznik Defteri
Sonuç yok
Tüm sonuçlar

İznik’in fethinin 688.Yılı Coşkuyla Kutlandı

Yazar : HAYRİ ŞEN
12 Nisan 2020
Kategori Kültür Sanat, Manşet
0
İznik’in fethinin 688.Yılı Coşkuyla Kutlandı
0
0
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

İznik’in fethinin 688.yıl dönümü kutlamaları tarihi Yenişehir Kapı’dan Mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı.

İznik’teki Fetih kutlamaları, Orhan Gazi’nin 1331 yılında fetih ardından İznik’e girdiği Yenişehir Kapı’da okunan fetih selasıyla başladı. Törene AK Parti Bursa milletvekili Zafer Işık, İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın ve protokol mensupları ile vatandaşlar katıldı. İznik Mehter Takımı eşliğinde Atatürk Caddesi’nden eski belediye binası önüne kadar kortej eşliğinde yüründü. Atlı birlikler ve Geleneksel Okçuluk Kulübü de korteje eşlik etti.

Ayasofya Camii önünde yapılan okçuluk gösterileri halktan yoğun bir ilgi görürken eski belediye binası önündeki törende Belediye Başkanı Osman Sargın açılış konuşmasında tarihte İstanbul’a açılan kapının İznik’ten geçtiğini ifade ederken “İznik Anadolu Selçuklu Devleti’nin ilk Türk Başkenti olmuştur. Böylesine anlamlı bir şehirde devlet gelişir ve büyük bir alana hükmetmeye başlar. İşte dün İstiklal Savaşı’nda olduğu gibi, Çanakkale de olduğu gibi, 15 Temmuz da, Afrin de olduğu gibi bu millete karşı Haçlı Orduları, şer odakları üzerimize bu günde de geliyor. Bu millet 2000 yıllık devlet geleneğinden geliyor. Çünkü bu millet ölürsek şehit, kalırsak gazi bilinciyle yaşıyor. Cenab-ı Hak tüm şehitlerimizi rahmetiyle muamele eylesin. Gazilerimize acil şifalar ihsan eylesin” dedi. Başkan Sargın ayrıca 5 yıl sürecinde İznik’e yaptıkları hizmetleri anlatarak, helallik istedi.

Belediye başkanı ardından Kürsüye gelen İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, “  Sayın belediye başkanımız İznik’in fethini ayrıntıları ile anlattı. Ben bu vesile ile fetih ile işgal arasındaki farka değinmek istiyorum. Bildiğiniz üzere Orhangazi İznik’e geldi ve Ayasofya Camiinde iki rekat şükür namazı kılması ardından İznik’in yerel halkına hitaben “ Bu Ayasofya’yı kılıç hakkı olarak camiye çeviriyorum. Ama sizler her türlü dini vecibelerinizi serbestçe yerine getirebilirsiniz. İster burada kalır bizimle beraber burada yaşar isterseniz gitmekte de özgürsünüz. Gideceğiniz yere kadar kadarda can güvenliğinizi biz sağlayacağız “ der. Bu aslında Osmanlının kurulduğundan yıkılışına kadar bir düsturudur. Osmanlı feth ettiği yerlere bu anlayışla adaleti, huzuru ve iyi niyeti götürdü. Osmanlı hiçbir zaman sömürgen bir devlet olmadı. Bunu nerden anlıyoruz, Osmanlının bıraktığı topraklarda yaşanan kargaşalardan anlıyoruz. Bu kültür aynı zamanda Kurulan Türkiye Cumhuriyetine de miras kaldı. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” anlayışı da Osmanlıdan gelen bir uzantısıdır” diye konuştu.

Konuşmalar ardından Fetih töreni folklor ekiplerinin gösterileri ile sona erdi.

Etiketler: 688.yıliznik'in fethiiznik'in fethi 688.yılıiznik'in kurtuluşu
Önceki Yazı

Çevre Yolu Çalışmasında Büz Döşenirken Tarih Ortaya Çıktı

Sonraki Yazı

Motor Dostu Bariyerler Yenişehir’deki Virajlara Takılmaya Başlandı

Sonraki Yazı
Motor Dostu Bariyerler Yenişehir’deki Virajlara Takılmaya Başlandı

Motor Dostu Bariyerler Yenişehir'deki Virajlara Takılmaya Başlandı

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

İznik Karavan

Karavancı Sıkıntısı: Sorun Karavan mı, İletişimsizlik mi?

20 Temmuz 2026
İznik Sanal Bahis

İznik Merkezli Dev Vurgun Çökertildi! 1 Milyar TL’lik Para Trafiği Ortaya Çıktı

19 Temmuz 2026
Çakırca Tır Kazası

Kömür Yüklü TIR Akaryakıt İstasyonuna Daldı, Bir Kişi Hayatını Kaybetti.

17 Temmuz 2026
iznik-zeykop

Yeni Yönetim, Yeni Anlayış: Zeykop’ta Kapsamlı Dönüşüm

16 Temmuz 2026
Hayri Şen

Artık Soru Sorma Zamanı: Yıllardır Bu Makamlarda Olanlar İznik’e Ne Kazandırdı?

15 Temmuz 2026
Trafik Tescil

Miras Kaldıysa Sorumluluk da Sizde! 90 Gün Sonra Ceza Var

9 Temmuz 2026
Muhammet Asil-

Bursa Eğitim Camiasında Görev Değişimi: Muhammed Asil İl Müdür Yardımcılığına Atandı

9 Temmuz 2026
Hacı Mustafa Akın

İznik Zeytin Tarımında Bir Çınar: Hacı Mustafa Akın “Ayrancı”

8 Temmuz 2026
İznik defteri-logo

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi

 

www.İznikdefteri.com
1991 yılında kurulmuş olup,
Bir İznik Dizayn iştirakidir

  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.

Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.