Yol-iş Bursa 1 nolu şube başkanı Muharrem Yıldız, İznik karayolları işçileri ile birlikte düzenlediği basın açıklamasında Ak Parti tarafından hayata geçirilmeye çalışılan Büyükşehir yasaları, Köprü ve karayollarının özelleştirmelerine yönelik çalışmaların çiftçiyi ve işçileri çok büyük sıkıntıya sokacağını ifade ederek başladığı konuşmada;
"Türkiye Yol-İş Sendikası, iş yerlerinde alın teri döken onurlu insanların birliğinin adıdır. Aşımız, işimiz ve özellikle de çoluk çocuğumuzun geleceği söz konusu olduğunda neler yapabildiğimizi Tandoğan Meydanı, Kızılay Meydanı, İzmir ve İstanbul meydanları iyi bilir.
1.1.2013 tarihi itibari ile yeni bir özelleştirme adı altında AK Parti tarafından yapılan yeni bir soygun düzenini anlatmak istiyoruz.
Ak Parti tarafından 29 ilde yürürlüğe konulmaya çalışılan Büyük Şehir yasa tasarısı ile bu gün kırsalda ve köylerde yaşayan kişilerin fark etmediği ama 4-5 yıl sonra fark etiğinde "Eyvah biz neler yapmışız" diyeceği ama iş işten geçtiği için yapacak bir şeyleri kalmayacağı günler yaşayacağız.
Bu yasaların çıkarılmasındaki asıl amaç, insanımızı Topraksız Köylü, Tarımsız Çiftçi haline getirmektir. Bu sayede Avrupa'daki ihraç fazlası mamüllerin burada pazarlanıp Avrupa'ya yeni bir pazar yaratma gayretidir.
Diğer bir konu köprü ve otoyollarının özelleştirilmesidir. 5,7 milyar dolara alelacele satılan köprü ve otoyollarının basının ve sendikamızın tepkisinden sonra başbakan geri adım atmak zorunda kalmıştır. Bu çare değildir. burada genel müdürlüğün özelleştirilip, hisselerinin borsada kendi halkına, kendi yatırımcısına çevirmesi halinde bir yıl içersinde 50 milyar dolar gelir sağlayacağını herkes biliyor.
Bu işlerin arkasında kendi halkına hizmet üretmek midir yoksa belli sermaye gruplarına peşkeş çekmekmidir bunu halkımız daha iyi değerlendirecek ve sandıkta gerekeni yapacaktır.
Bölgemizdeki bakım hizmetlerini bu güne kadar Karayollarında çalışan işçilerimiz emekleriyle ve kendine ait makineleri ile yapmakta iken 1.1.2013 tarihi itibari ile başlayan hizmet özelleştirmeleri ile Türkiye'deki 10 bin personelini işyerlerinde oturmaya mahkum ettiler.
11,500 adet iş makineleri de ucuz kira bedelleri ile mütahitlere kiralayarak sadece bölgemize ceketini alıp gelen bir inşaat şirketine 43 trilyon 111 milyar artı KDV olarak 60 trilyona ihale ettiler.
Bu firma daha önce hizmet alımı yöntemiyle çalışan taşeron işçisi arkadaşlarımızı kendi bünyesine katarak yaptıkları iş için bu ay 4,7 trilyon lira ödenek aldılar. Bu ücret karşılığında yaptıkları iş, İznik İçin 1,100 TL.ile anlaşıp 730 TL ödeyerek işe aldıkları 30 asgari çalışanı için 50 bin lirasını işçilik, 50 bin lira da mazot harcayarak 100 bin liran para harcayıp, karşılığında verdiği hizmet sadece yol boylarındaki çöpü temizlemek oldu.
Şubemize bağlı İstanbul yolu dediğimiz Cankurtaran-Yalova-Gemlik ana arterdeki kar ile mücadele ve tüm hizmetleri biz yaptığımız halde bu firma 100 bin lira harcayarak 4,7 trilyon parayı cebe indirmiştir. Bu soygunu herkesin bilmesi gerekir. Bu soygun düzenine dur demek zamanı gelmiştir. Bu konuya bir itirazları varsa bu konuyu masaya yatırıp her türlü zeminde tartışmaya hazırız." diye konuştu.