İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polis Merkezi (TDP) tarafından Kaymakamlık toplantı salonunda huzur toplantısı yapıldı. Toplantıya Kaymakam Nurettin Kakillioğlu, Garnizon Komutanı Serkan Gök, Cumhuriyet Savcısı Akif Düzgün, İlçe Emniyet Müdürleri Muzaffer Baş ve Şükrü Solak, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Banka Müdürleri, Sivil Toplum Örgütleri, ilçe esnafları katıldı.
Halk arasında ilişkiyi güçlendiren, toplum problemlerinin altında yatan nedenleri bulmaya çalışarak, suçla etkin bir mücadele sağlayan Toplum Destekli Polislik (TDP) Birim Memuru Mustafa Balıkçı Toplum Destekli Polislik hakkında bilgilendirme de bulundu.
Güvenli ve Huzurlu bir İznik için her bireyin kendine düşen sorumluluğu bilerek taşın altına elini koyması gerektiği, Olaylara anında müdahale edebilmek, suçluları bir an önce yakalayabilmek ve güvende bir şehir olması için teknolojiden yararlanarak belirli noktalara güvenlik kameraların yerleştirilmesi istendi.
Kaymakam Kakilloğlu; Suçsuz Ortam Oluşturmalıyız
Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu yaptığı konuşmasında “Suçsuz ortam oluşturmak için herkes bilinçli hareket etmeli ve Vatandaşlık görevini yerine getirmelidir. Güvenlik tedbirlerinin olduğu şehir ve işyerlerin hırsızlık, Dolandırıcılık, Gasp ve benzeri olayların fazla olmadığı olsa bile hızlı bir şekilde suçlunun yakalanarak başka canların yanmasını önlediğini söyledi. İlçemizdeki tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları ile ortak bir çalışma yaparak acil güvenlik sistemlerini kurmalıyız. Esnaflarımızda bu konuda daha duyarlı olarak işyerlerini kamera sistemi ile kayıt altına alırlarsa suç işlenmesinin önüne geçilir. Suçlular bir an önce yakalanarak başka canların yanmasının önüne geçilmiş olur” dedi.
Huzur ve Güvenli İznik Kuralım
2010–2011 Yıllarının ilk Onbir aylık işlemlere ilişkin mukayesesi hakkında bilgi veren Emniyet Müdürü Şükrü Solak “ ilk onbir ayda 2010 yılında 609 olay meydana gelmişken 2011 yılında ise 495 olay meydana geldiğini, suçların büyük oranda azaldığını belirtti.Halkın hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık gibi suçlara karşı bilinçli olmalarını ifade eden Solak, Suçluların yakalanması, suçların önlenmesi açısından vatandaşa büyük sorumluluk düşmektedir. Vatandaş olası durumlarda mutlaka 155 hattını aramalıdır. 155 hattının aranması halinde arayanın kimliği açıklanmamaktadır. 155 hattına yapılan müracaatlar bir vatandaşlık görevi olmalıdır. Vatandaşlarımız bu görevlerini yerine getirmeleri halinde birçok suç önlenmiş, birçok suçun faillerine ise daha kolay ulaşılacaktır. Biz suçluları ararken suçlular aramızda dolaşamayacaktır. Bugün başkalarının canını yakanlar görevimizi yerine getirmediğimiz takdirde yarın bizim canımızı yakabileceğini asla unutmamalıyız. Vatandaşın desteği olmadığı takdirde emniyet güçlerinin işi hiçte kolay olmayacaktır” dedi.
Kendimizi Ve Ailemizi Düşünerek Trafiğe Çıkalım
2010–2011 Yıllarının ilk Onbir aylık Trafik Kazalarının Bilânçosu hakkında bilgi veren Şükrü Solak “ Trafik mevzuatındaki değişiklik nedeniyle 15 olan Trafik Polisi sayısı, 47 personele verilen Eğitimle 62’ye yükseldiğini söyledi. Özellikle Tarım bölgesi olan ilçemizde bu günlerde hayati önem taşıyan traktörler arkasındaki bulunan römorklarda reflektör olmayışı veya olanlarında işlevini kaybetmesi kazalara davetiye çıkarıyor. İlçemiz de İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri ile ortaklaşa yaptığımız denetimlerde % 90’nın bu sıkıntıyı gördüklerini belirtti. Çiftçilerimiz tarlaya giderken kendi ailesiyle gidiyor. Kendinizi, aile bireylerinizi ve oluşabilecek kazaya kendi ellerinizle atmayın. Küçük gördüğünüz bir reflektör, büyük olayları yok eder. 2010 yılı ilk onbir aylık trafik kazaları 93 iken bu oran 2011 yılında 80’ne düşmüştür. Eğer önlemleri, gerekli tedbirleri trafiğe çıkmadan alırsak trafikte de hayat daha güvenli ve yaşanabilir olur. Özellikle trafiğe çıkan araçların kaldırım başlarına ve Kamu Kurum ve Kuruluşların girişlerinde bulunan engelli geçiş noktalarına araç parklarının yapılmamasını ve koyanlarında ikaz edilmesini istiyoruz” dedi.