• Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
İznik Defteri
Advertisement
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçlar
İznik Defteri
Sonuç yok
Tüm sonuçlar

Marmarabirlik&#39ten…

Yazar : HAYRİ ŞEN
15 Şubat 2017
Kategori Ekonomi
0
Marmarabirlik&#39ten…
0
0
Görüntülenme
PaylaşPaylaşPaylaşPaylaş

699 Sayılı İznik Zeytin Kooperatifi Başkanı Ergün Sürücü yaptığı açıklamada;

Kooperatifimizin 2009/2010 Kampanyası rekolte beyannamesi alımı 06 Kasım 2009 tarihi itibariyle tamamlanmış olup, Kooperatifimiz ortakları toplam 18.120 ton ürün vermeyi beyan etmişlerdir.

Geçtiğimiz yıllar rekolte beyanlarına bakıldığında; 2008/2009 da 14.340 ton, 2007/2008 de 15.708 ton, 2006/2007 de 14.871 ton, 2005/2006 da 17.000 ton, 2004/2005 yılında ise 9.260 ton ürün beyanı gerçekleştiği, bu duruma göre İznik Zeytin Kooperatifi faaliyet bölgesinde ortaklarımız bu dönem 18.120 ton ürün beyanıyla rekor miktarda rekolte beyanında bulunmuşlardır.Bu miktar Kooperatifimiz bölgesindeki 20.000 ton genel rekoltenin tamamına yakınını ifade etmektedir.

Kooperatifimizin mevcut boş depolama  kapasitesinin yaklaşık 9.000 ton olduğu göz önüne alındığında gelen 18.000 ton  rekolte beyanının tamamını almanın mümkün olamayacağı görülmektedir.

Kooperatifimizin fiziki imkanları ve  Birliğimizin kendi imkanlarına göre belirlediği alım stratejisi değerlendirildiğinde ortak bazında ‘Azami Teslimat Miktarı’ belirlenmesinin kaçınılmaz olduğu görülmektedir.

Ortaklarımız arasında adaletli bir dağılımın yapılması için her ortağımızın son beş yıllık ortalama teslimat miktarının %22 fazlasıyla ‘Azami Teslimat Miktarları’  belirlenmiştir.Aynı zamanda son beş yıl teslimat ortalaması 500 kilogramın altında olan ortaklarımızın azami teslimat miktarları 500 Kg. olarak belirlenmiştir.

Azami teslimat miktarının belirlenmesi suretiyle alım yapılmasının ortaklarımız  açısından da avantajları bulunmaktadır.Şöyle ki; Azami teslimat miktarını öğrenen ortağımız zeytin alım kampanyasının açılışından kampanya sonuna kadar teslim edeceği miktarı garanti altına almış olacaktır.Belirlenen azami teslimat miktarının %50 sini Kooperatife teslim eden ortağımız aynı zamanda rekolte taahhüdünü yerine getirmiş olacaktır.

Geçtiğimiz zeytin alım kampanyalarında ortaklarımızın azami teslimat miktarı belirlenmeden yapılan alım uygulamalarında, ortaklar arasında teslimatta haksızlıklar ve mağduriyetler sözkonusuydu. Kooperatif ne kadar zeytin alacağını, ortak da ne kadar zeytin teslim edeceğini bilemiyordu.Ortaklarımızın bir bölümü zeytini  erken olgunlaşmadan dolayı rekolte beyanından fazla teslimatta bulunurken birçok ortağımız da rekolte beyanının    %50’sini teslim edemeden zeytin alım kampanyası sonlanıyordu.

Bu nedenle ortaklarımız kampanya süresince yeterli teslimat yapıp yapamayacağı endişesi taşıyordu.Bu uygulamadan sadece ortaklarımız mağdur olmuyor, rekolte beyanının %50 sini teslim edemeyen ortak sayısına bağlı olarak Birlik delege sayımızı da etkiliyordu. Birlik delege sayımızın 47 den 29 a düşmesi bunun sonucudur.Mevcut ortak sayımız göz önüne alındığında  Birlik delege sayımızın 50-55 olması gerekir.

2009/2010 Zeytin alım kampanyası zeytin alımlarına 10 Kasım 2009 Salı günü Kooperatif merkezi ile belde ve köylerde  aynı günde başlanmış olacaktır.

Marmarabirlik 2009/2010 zeytin alım kampanyasında da daha önceki yılda olduğu gibi AVANS FİYAT uygulaması ile alım yapacağını açıklamıştı.

Buna göre AVANS FİYAT tavan 200 dane 4,00 TL, taban 460 dane 1,50 TL olarak gerçekleşmiştir.Ayrıca 2009/2010 kampanyasında bölgemizde kayda değer ölçüde bulunan rengi dönük kızıl zeytin alımı da yapılacak olup, AVANS FİYAT tavan 200 dane kızıl zeytin 2,40 TL,460 dane kızıl zeytin 1,25 TL olarak gerçekleşmiş bulunmaktadır.

2009/2010 Zeytin alım kampanyasında aşağıdaki tablodaki Avans Fiyatlar ve Ödeme Planı uygulanacaktır.

            Geçen iki işyılı rekolte taahhüdünü tamamlayamayan yaklaşık 350 ortağımız bulunmaktadır.2009/2010 kampanyasında da beyanlarını yerine getirmemeleri durumunda Anasözleşmenin 16 ncı maddesi gereğince ortaklıktan çıkarılacak ilgili ortaklarımıza bu konuda yazılı hatırlatma yapılmıştır.

            Kooperatif Yönetim ve Denetim kurulumuz adına, 2009/2010 Zeytin alım kampanyasının tüm ortaklarımıza ve zeytin üreticilerimize hayırlı olmasını diler,  bereketli ve bol kazançlı bir hasat dönemi geçirmelerini temenni ederim.

 

                                                                                               Ergün SÜRÜCÜ

                                                                                               İznik Zeytin Koop.Bşk.

Önceki Yazı

İznik Zeytin Kooperatifinin Yeni Müdürü Yunus Kaya Oldu

Sonraki Yazı

Abdulvahap Projesi Start Aldı

Sonraki Yazı
Abdulvahap Projesi Start Aldı

Abdulvahap Projesi Start Aldı

Please login to join discussion

Son Eklenen Haberler

İznik Karavan

Karavancı Sıkıntısı: Sorun Karavan mı, İletişimsizlik mi?

20 Temmuz 2026
İznik Sanal Bahis

İznik Merkezli Dev Vurgun Çökertildi! 1 Milyar TL’lik Para Trafiği Ortaya Çıktı

19 Temmuz 2026
Çakırca Tır Kazası

Kömür Yüklü TIR Akaryakıt İstasyonuna Daldı, Bir Kişi Hayatını Kaybetti.

17 Temmuz 2026
iznik-zeykop

Yeni Yönetim, Yeni Anlayış: Zeykop’ta Kapsamlı Dönüşüm

16 Temmuz 2026
Hayri Şen

Artık Soru Sorma Zamanı: Yıllardır Bu Makamlarda Olanlar İznik’e Ne Kazandırdı?

15 Temmuz 2026
Trafik Tescil

Miras Kaldıysa Sorumluluk da Sizde! 90 Gün Sonra Ceza Var

9 Temmuz 2026
Muhammet Asil-

Bursa Eğitim Camiasında Görev Değişimi: Muhammed Asil İl Müdür Yardımcılığına Atandı

9 Temmuz 2026
Hacı Mustafa Akın

İznik Zeytin Tarımında Bir Çınar: Hacı Mustafa Akın “Ayrancı”

8 Temmuz 2026
İznik defteri-logo

Sitede yer alan yazı ve resimler telif yasaları ile korunmaktadır. Tüm hakları İZNİK DEFTERİ.COM sitesine aittir.

Kategoriler

  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Manşet
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor
  • Ülke ve Dünya Gündemi

 

www.İznikdefteri.com
1991 yılında kurulmuş olup,
Bir İznik Dizayn iştirakidir

  • KÜNYE
  • Biz Kimiz
  • GİZLİLİK POLİTİKASI

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.

Sonuç yok
Tüm sonuçlar
  • Anasayfa
  • Adli
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Özel Haberler
  • Siyaset
  • Spor

© 2022 iznikdefteri Tüm hakları saklıdır.